23948sdkhjf

Finsk transportselskap i retten

En semitrailer som ble stanset på Finnsnes trafikkstasjon i mai 2017, hadde ferrosilium i lasten. Bilen kjørte uten farlig gods-skilt. Nå havner saken i retten.

Bakgrunnen for rettssaken er at det finske transportselskapet som eier semitraileren, har nektet å betale boten på 30.000 kroner. Boten fikk selskapet fordi semitraileren kjørte med 27.900 kilo ferrosilium i lasten – uten å ha festet merket med farlig last på kjøretøyet. Semitraileren ble stanset på Finnsnes trafikkstasjon i mars 2017, og siden de nektet å betale boten, må finnene møte i Senja tingrett i desember.

Det er en bestemmelse i brann- og eksplosjonsvernloven som sier at kjøretøy som transporterer farlig gods skal ha merket dette med organsje skilt foran og bak på kjøretøyet. Det hadde ikke den finske sjåføren gjort, og dette ble oppdaget på trafikkstasjonen.

Det finske selskapet som eier semitraileren er de som fikk ilagt boten på 30.000 kroner, og som de senere har nektet å betale. «Når et straffebud er overtrådt av noen som har handlet på vegne av et foretak, kan foretaket straffes», heter det i forelegget som er ilagt det finske selskapet.

Boten på 30.000 kroner ble altså ikke vedtatt, og derfor kommer saken opp for Sena tingrett 20. desember.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063