23948sdkhjf

Mistet jobbene – startet ny bedrift

Ni ansatte mistet jobbene da Parker Hannifin flyttet produksjonen av hydraulikksystem til utlandet. Fem av dem tok saken i egne hender og startet egen bedrift – Asker Hydraulikk AS – fortsatt i nært samarbeid med Parker.

Da den amerikanske storaktøren Parker Hannifin ga de ansatte beskjed om at de skulle flytte produksjonen av hydraulikksystemer til Nederland, fikk de ansatte et halvt års tid på seg til å vurdere hva de skulle gjøre videre. Fem av dem startet opp Asker Hydraulikk, som skulle være ny distributør av Parker-produkter.

- Parker har lagt forholdene godt til rette for oss. Vi får fortsette å være i de samme lokalene, samtidig som vi huser en Parker Store og har Parker-produkter for salg. Utfordringen for oss er at vi nå må skaffe egne nye kunder som Asker Hydraulikk. Vi må markedsføre oss på nytt med det nye firmanavnet, sier daglig leder i Asker Hydraulikk, Lise Svenskerud. De fem som nå har sitt daglige virke i bygget i Asker, har alle 20 til 30 års erfaring fra hydraulikkbransjen og god kjennskap til Parkers produkter.

Sammen med prosjektleder Ole Martinsen forteller Svenskerud at Parker har hatt et ønske om å etablere en Parker distributør og Parker Store i nærmiljøet. Fra 1. januar i år har de to jobbet i Asker Hydraulikk. En ny utfordring oppstod: Å etablere og drive et eget AS.

- Vi har hatt noen utfordringer i startfasen, men vi føler at vi er på riktig vei og at vi er liv laga. Vi skulle gjerne sett for oss at vi hadde klart å skaffe flere kunder raskere, men vi er nødt til å bygge oss opp som en ny bedrift og markedsføre oss på nytt, sier Martinsen.

Asker Hydraulikk jobber primært mot landbasert og maritim industri, men også noe mot offshore. De retter seg først og fremst mot mindre og mellomstore bedrifter, men har også noen større kunder. Det Asker Hydraulikk tilbyr er prosjektering, montering, testing og klargjøring av ulike hydraulikkaggregater og - systemer, og bedriften består i dag av selgere, prosjektingeniører, hydraulikkmontører og logistikkmedarbeidere. Systemene utvikles som oftest i samarbeid med kundene, og selskapet bistår gjerne i alle faser av prosjekteringen.

- Etter at vi etablerte Asker Hydraulikk har hverdagen blitt mer meningsfylt og interessant. Nå er drivkraften å kunne videreutvikle det vi selv har vært med på å etablere og skape, sier den daglige lederen. I første driftsår vil selskapet omsette for et sted mellom 4,5 og 5 millioner kroner. Målet er å utvide staben etter hvert – primært med en som kan drive Parker-butikken og lageret.

Parker-butikken i enden av bygget, er det første kundene til Asker Hydraulikk møter. De ansatte har god kunnskap om Parker sine produkter, så det passer fint å drive butikken, som i all hovedsak tiltrekker seg sluttforbrukere. Her selges det pneumatikk, koblinger, blåsepistoler, verktøy og hydraulikkolje for å nevne noe.

- I tillegg har vi et velutstyrt slangeverksted som presser høytrykks hydraulikkslanger. Vi har et bredt sortiment av slanger og koblinger der kunden kan få sine slanger presset mens han eller hun venter, sier Svenskerud.

Fakta om Asker Hydraulikk:

-Etablert 1. januar i år i kjølvannet av at Parker Hannifin valgte å flytte produksjonen av systemer til Nederland.

-Ni ansatte mistet jobbene, fem av dem valgte å starte Asker Hydraulikk i samme lokaler. Er også distributør for Parker med egen Parker store, slangeverksted og serviceverksted i bygget i Solbråveien i Asker.

-Daglig leder er Lise Svenskerud.

-Prosjekterer, monterer og tester hydraulikksystemer, og bistår kundene i alle faser av prosjekteringen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078