23948sdkhjf

Tråler taues mot land

Siste nytt i morgentimene onsdag er at fisketrålen "Langenes" blir slept til land av Kystvakten.

Dramatikken rundt fisketråleren "Langenes" synes å være over. Båten slepes nå i morgentimene onsdag inn til land av kystvaktskipet "Sortland". To av mannskapet på til sammen 20 personer er fortsatt om bord i fartøyet under slepet for å sikre båten.

Det melder Hovedredningssentralen på Sola onsdag morgen. Det var tirsdag ettermiddag ved 15-tiden at det ble sendt ut Mayday-varsel om at det var oppstått brann i tråleren. Det ble derfor sendt ut to redningshelikoptere til fartøyet, som da lå 79 nautiske mil vest for Sola. Helikoptrene tok med seg 14 mann tilbake til Sola, etter at det ble bestemt at seks skulle bli igjen å "passe på" skipet. 

Det første redningshelikopteret landet ved 17-tiden tirsdag ettermiddag med 14 personene. Senere på kvelden, da tråleren begynte å ta inn vann, ble ytterligere fire hentet av redningshelikoptere. Dette helikopteret hadde også med seg lenseutstyr, som ble tatt i bruk straks. Det var også flere andre båter som hjalp til, og disse med lenseutstyr slik at vannet kunne pumpes ut.

Tidlig onsdag morgen melder Hovedredningssentralen at tråleren "Langenes" er i ferd med å bli slept til land av Kystvaktskipet "Sortland". Det er fortsatt to personer om bord i tråleren.

- Det viktigste av alt er at det gikk bra med mannskapet. De seks som fortsatt er om bord er utfordret om å forlate tråleren om de vurderer situasjonen som farlig, men har sagt at de velger å være om bord, sa reder Johannes Arvesen til Fiskeribladet tirsdag kveld. Han sier til bladet at «Langenes» kom ut på siste tur rett fra et treukers verftsopphold på Fiskerstrand Verft for klassing. 

Brannen skal ha oppstått i maskinrommet, men det skal ikke ha vært åpne flammer opp i friluft. Situasjonen forverret seg noe utover kvelden og natta da tråleren begynte å ta inn vann, men lenseutstyr gjorde at båten kunne holdes oppe, og altså i morgentimene onsdag bli slept inn til land.

 "Langenes" er 56 meter lang og 12 meter bred på bredeste, og eies av Engenes Fiskeriselskap.

Metalsupply.no vil følge opp saken onsdagen hvis situasjonen for tråleren skulle endre seg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078