23948sdkhjf

Aluminiumsbokser årsak til at dyr dør

Brus- og ølbokser skaper nå også problemer for bønder. Ei ku ble denne uka funnet død som følge av å ha fått i seg aluminium fra slike bokser.

Det er Fædrelandsvennen som skriver om hendelsen på Lista. Bonde Henning Kolsnes forteller til avisa at det er blitt et stort problem for gårdbrukere som driver med dyr at folk bare slenger fra seg øl- og brusbokser i naturen.

- Når vi slår gresset og dette presses sammen til høyballer kan boksene bli kappet opp til mindre biter, som er sylskarpe. Akkurat som barberblad, sier Kolsnes til avisa. Det er andre gang på et halvt år at han har hatt dyr som har dødd som følge av å ha fått små deler fra aluminiumsboksene i seg.

Kolsnes er rask til å understreke at det er dyras lidelser som er hans bekymring – ikke det økomiske tapet.

Avisa bringer et bilde av ei ku som ligger ille tilredt i en blodpøl.

- Dette er et vondt å se, men det er kanskje nødvendig å vise dette for å minne folk på hvilke lidelser slike bokser kan påføre dyr, sier bonden, som har plukket utallige brus- og ølbokser fra gresset som skal bli mat til dyra han eier.

Norges Bondelag har tidligere vært en pådriver for å få panten på slike bokser av aluminium hevet for å få bukt med forsøpling i åker og på beiteområder, skriver Fædrelandsvennen.

Panten for bokser kjøpt i Norge økte som kjent nylig fra én til to kroner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078