23948sdkhjf

Vil injisere og lagre CO2 på norsk sokkel

Fredag leverte Equinor sammen med partnerne Shell og Total søknad om utnyttelsestillatelse for et undersjøisk reservoar til injeksjon og lagring av karbondioksid (CO2).

Det går fram av en pressemelding fra Oljedirektoratet mandag.

Det er aller første gang myndighetene har lyst ut en konsesjonsrunde for injeksjon og lagring av CO2. Equinor og partnerne i prosjektet Northern Lights var eneste søker da fristen gikk ut klokka 12 fredag.

- Equinor og partnerne Shell og Total er svært fornøyd med å få muligheten til å søke om utnyttelsestillatelse for et framtidig CO2-lager. Vi ser fram til den videre dialogen med Olje- og energidepartementet og Oljedirektoratet om dette utover høsten, sier Per Gunnar Stavland, myndighetskontakt i Northern Lights.

Myndighetene lyste ut det aktuelle arealet 5. juli. Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP) sa da at utlysningen er en konkret oppfølging av regjeringens ambisjon for fullskala CO2-håndtering i Norge, og en viktig del av arbeidet med lagringsdelen.

Ambisjonen er å realisere en kostnadseffektiv løsning for fullskala CO2-håndtering i Norge, gitt at dette gir teknologiutvikling i et internasjonalt perspektiv, jf. Prop. 85 S (2017-2018).

Tildeling forventes i løpet av fjerde kvartal 2018.

- Oljedirektoratet vil på tilsvarende måte som ved tildeling av utvinningstillatelser evaluere det geofaglige arbeidet og gi råd til departementet i forkant av en tildeling, sier Wenche Tjelta Johansen, som er underdirektør innen leting i OD.

Kilde: Pressemelding fra Oljedirektoratet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109