23948sdkhjf

Søviknes vil bli fylkesordfører, ny minister vil gjerne pumpe opp mye olje

Nylig avgått olje- og energiminister, Terje Søviknes (Frp) sier at han han vil bli fylkesordfører. Samtidig vil den nye statsråden «produsere så mye olje som mulig».

Det var i forrige uke at det ble kjent at Terje Søviknes trakk seg som olje- og energiminister. Han ønsket etter eget utsagn å få mer tid til familien og gå tilbake til lokalpolitikken. Nå forteller FrP-politikeren til NRK at han ønsker å bli fylkesordfører i det som kan bli hetende nye Vestland. Søviknes er nå tilbake i ordførerstolen i Os kommune.

Samtidig kommer uttalelser fra den nye olje- og energiministeren, Kjell-Børge Freiberg om hvordan han ser på framtidens oljeutvinning i Norge. FrP-statsråden har tidligere sagt at han er skeptisk til om at klimaendringene er menneskeskapte, men etter at han tiltrådte i den nye rollen som statsråd, har han moderert dette noe, og sagt at menneskelig påvirkning nok er en del av klimaendringene.

I et intervju med Stavanger Aftenblad sier Freiberg at han vil «produsere så mye olje som mulig, for det vil også klimaet tjene på».

Den tidligere Hadsel-ordføreren har i løpet av den siste uken sagt at dersom det var opp til ham da han var ordfører i perioden 2015 til 2017, så ville oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja vært konsekvensutredet for 10 år siden.

Nå henger en slik utredning i en tynn tråd, spesielt etter at flere Ap-politikere har tatt til orde for at så ikke bør skje.

Ifølge Stavanger Aftenblad mener Freiberg at «vi må har mer energi og mindre utslipp. Og at verdens oljeforbruk årlig øker tilsvarende produksjonen fra norsk sokkel».

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.473