23948sdkhjf

Hydro og Forskerfabrikken lanserer resirkuleringskonkurranse

Over 37.000 elever over hele landet starter i dag jakten på aluminiumsbokser, som del av en nasjonal aksjon for å øke kunnskap om resirkulering av aluminium.

Dette går fram av en pressemelding fra Hydro.

- Formålet med konkurransen er å øke kompetansen om kildesortering og resirkulering av aluminium på en spennende og morsom måte. Som en av verdens største aluminiumprodusenter vil vi bidra til en mer bærekraftig fremtid gjennom å dele kunnskap om energi, klima og resirkulering– og håper også dette kan inspirere mange fremtidige ingeniører, sier Hans Erik Vatne, teknologidirektør i Hydro.

For å øke kunnskap og engasjement om resirkulering har Hydro og Forskerfabrikken laget den nasjonale resirkuleringskonkurransen «Aksjon Aluminium», som går av stabelen i dag. Konkurransen går ut på å sortere og resirkulere aluminiumsbokser. Klassen som går av med seieren er de som gjenvinner flest bokser/kg per elev. Premien er en tur til Hydros valseverk i Holmestrand, som blant annet resirkulerer alle brus- og ølbokser som pantes i Norge.

Interessen for konkurransen, som er åpen for skoleklasser mellom 3. – 7. trinn, har vært skyhøy, med 37.000 tusen påmeldte elever så langt.

Aluminium er et metall som kan resirkuleres i det uendelige, men mange er ikke klar over at det ikke bare er brusbokser som skal resirkuleres. Både telys, aluminiumsfolie og hermetikkbokser er laget av aluminium, og gjenvinnes når det sorteres som metallavfall.

Resirkulering krever kun fem prosent av energien som skal til for å produsere aluminium første gang; med energien som kreves for å lage en ny aluminiumsboks, kan man lage 20 resirkulerte bokser. Slik sparer man energi og sparer miljøet for CO2.  

Sentralt for Hydro og Forskerfabrikkens samarbeid er å gi barn og unge realfagsglede, og sikre av barna får positive erfaringer med teknologi og realfag allerede fra de er små. Aksjon Aluminium gir lærerne en god anledning til å inkludere viktige temaer i undervisningen, med ferdige undervisningsopplegg som er tilpasset læreplanene.

- Aksjon aluminium skal være morsomt å delta på, men vi som er med skal også lære noe. Temaer vi skal lære om mens aksjonen pågår er blant annet kretsløp, gjenvinning, energi, klima og aluminium. Samtidig gjør vi noe bra for miljøet, sier gründer og sjef for Forskerfabrikken, Hanne S. Finstad.

Konkurransen varer frem til 7. desember, så det er fremdeles ikke for sent å melde seg på. Vil du vite mer om Aksjon aluminium?

Se aksjonaluminium.no

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11