23948sdkhjf

Ny kontrakt til kabelleggingsskip

Brunvoll har sikret seg en kontrakt som de selv beskriver som «stor». Selskapet skal levere framdrifts- og manøvreringssystemer til kabelleggingsskipet Nexans.

Fartøyet er for tiden under bygging ved Ulstein Verft, og skal leveres til Nexans Subsea Operations i løpet av 2021. I en pressemelding går det fram at Brunvoll har sikret seg en kontrakt om leveranse bestående av framdrifts- og manøvreringssystemer og kontroll- og styresystemer. Kontrakten er ifølge Brunvoll «stor», men vil ikke oppgi kontraktsummen.

I pressemeldingen går det fram at leveransen består av består av tre såkalte Azimuth fremdriftstrhrustere, to tunnelthrustere og en opptrekkbar azimuth thruster. Thurstere er sidepropeller på båter, og er vridbare som kan kjøres med variabelt turtall. Slik kan skipet kjøre med lavere støy og vibrasjonsnivå om bord og samtidig redusere energiforbruket sitt, heter det i pressemeldingen. Kontrakten fordrer helt nye produkter for Brunvoll.

Det 150 meter skipet skal med denne pakken kunne ligge på DP3 i ekstreme værforhold, skriver Brunvoll i pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125