23948sdkhjf

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Blir en betydelig aktør innen vann- og avløpsbehandling, tanksystemer og maritime rørinstallasjoner.

Aksjonærene i selskapene Brimer AS og ServiTech AS rigger seg for videre vekst og samler sine eierinteresser i et nytt felles selskap, ENTEC Group AS, som etter sammenslåingen vil eie Brimer AS og ServiTech AS 100 prosent.

Konsernsjef i ENTEC Group, Håvard Haanes, sier:

- Vi ønsker å kunne tilby våre kunder å ta ansvar for en større del av prosjektene enn det selskapene i dag kan ta hver for seg. Brimer og ServiTech har komplementære produkter og styrker, som danner et svært godt grunnlag for å bygge et sterkere lag bestående av dyktige medarbeidere med bred faglig kompetanse. Sammen vil våre ansatte kunne skape de aller beste løsninger for eksisterende og fremtidige kunder.

 ENTEC Group vil bestå av nær hundre medarbeidere, som i 2018 vil generere en omsetning på drøye 150 millioner.

Styreleder Jogeir Romestrand forteller at beslutningen om å fusjonere eierskapet i Brimer og ServiTech skjer som følge av at eierne ønsker å bygge en større aktør innenfor de markeder hvor selskapene i dag har sin kjernevirksomhet. Særlig ser man potensialet innen fiskeri & industri, landbasert oppdrett, entrepriser for vann- og avløpsbehandling samt maritime rørinstallasjoner. Romestrand uttaler videre at både Brimer og ServiTech har ambisjoner om betydelig vekst, og at ENTEC Group vil være en god plattform for vekst til glede for både våre kunder, ansatte, eiere og andre samarbeidspartnere.

 ServiTechs kjernevirksomhet har til nå vært maritime rørinstallasjoner for kunder hovedsakelig fra verftsklyngen på Sunnmøre. Administrerende direktør i ServiTech AS, Kenneth Langvatn, legger til at selskapet har opparbeidet en solid posisjon innen kommunalteknikk med sine komplette løsninger for vannbehandling og avløpsrensing. Siden etableringen av ServiTech i 2012 har selskapet allerede rukket å bli en aktør av anselig størrelse innenfor sine markeder. Johan Longvanes, avtroppende styreleder og en av grunnleggerne av ServiTech, sier at kombinasjonen av den unike kompetansen ServiTech har på avløpsrensing, og Brimers posisjon og sterke merkenavn innen vann og avløp, er en fantastisk mulighet for å utvikle de beste løsninger innenfor dette markedet. Og så er Johan tydelig på å understreke at satsningen som ServiTech har hatt på rør og rørinstallasjoner for maritim virksomhet vil bli styrket ytterligere fremover.

 Brimer er en ledende produsent av kar og tanker i komposittmaterialer. Brimer har holdt på i over 40 år med stadig nyutvikling og innovasjon, og har levert ca. 4 000 elementbaserte tanker siden 80-tallet. Grunnlegger av Brimer, Jarle Støylen, er trygg på at han snakker for alle aksjonærene i Brimer når han sier at han er glad for at vi nå kan få tilby Brimer sine kunder både innenfor både vannforsyning, landbasert oppdrett og industri & fiskeri en bredere produktportefølje og være en enda bedre samarbeidspartner i kundenes prosjekter fremover.

 Hovedkontoret for ENTEC Group vil ligge i Ulsteinvik. Håvard Haanes vil fortsatt også være Adm.Dir. i Brimer AS på Kvamsøy, og Kenneth Langvatn vil fortsatt være Adm.Dir. i ServiTech AS på Sjøholt.

 

Kilde: Pressemelding fra Brimer og ServiTech

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125