23948sdkhjf

Fikk kontrakt på Slagentangen

Endur Fabricom skal ta seg av vedlikeholdet på Esso Norge AS’ raffineri på Slagentangen. Den nye kontrakten er på fem år med opsjon for forlengelse.

Det skriver petro.no. I tillegg til vedlikeholdet, omfatter kontrakten også modifikasjon og driftsstanser på det store raffineriet ved Tønsberg. Kontraktsverdien ble kjent da Bergen Group og Endur Fabricom ble fusjonert og offentliggjort i forrige uke.

Endur Fabricom er selvsagt godt fornøyd med å ha blitt tildelt den store og viktige kontrakten på Slagentangen. Dette bekrefter selskapets posisjon som en sentral aktør på landanlegg.
- I tillegg er kontrakten er et viktig bidrag til vår satsing på Østlandet, sier Mikal Løvik, som er adm. dir. i Endur Fabricom til petro.no

Med denne kontrakten er Endur Fabricom tilbake på gamle trakter etter 25 år. Kaldnes de Groot ble i 1992 en del av selskapet. Kaldnes de Groot hadde da sine røtter i Tønsberg, og var et viktig bidrag til å gjøre Endur Fabricom til en stor aktør i norsk industri.

Andor Engebakken, som er er ansvarig for Endur Fabricoms satsing på Østlandet, sier i en kommentar til petro.no at han er svært glad for tilliten som Esso Norge har vist selskapet.

- Med denne kontrakten går vårt startskudd for å utvide vårt geografiske nedslagsfelt. Vi skal etablere som en viktig aktør i industrien på Østlandet, heter det i en uttalelse fra Endur Fabricom videre. Selskapet er allerede i full gang med å etablering lokalt, og starter rekruttering nå.

Essos oljeraffineri på Slagentangen ble åpnet i 1961. Det ligger mellom Åsgårdstrand og Tønsberg, og tilhører altså Esso Norge AS. Det er Vestfolds største eksportbedrift og sysselsetter om lag 400 personer. Det betyr at det også er fylkets største arbeidsplass. Raffineriet prosesserer i dag omtrent seks millioner tonn råolje per år.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111