23948sdkhjf

«Harvest» skal ta opp den skadde båtens kvote

Fiskeridirektoratet har gitt Hardhaus-rederiet lov til å overføre kvotene fra den hardt skadde båten «Hardhaus» til «Harvest».

«Hardhaus», som fikk store skader da flytedokken i Hirtshals kantret for to uker siden, vil ikke kunne brukes under høstens sild- og makrellfiske. Etter to usikre og tøffe uker for Hardhaus-rederiet, kom en god beskjed fra Fiskeridirektoratet torsdag. Rederiet får lov til å overføre kvotene fra det skadde fartøyet til rederiets andre båt, «Harvest». Det skriver sysla.no. Harvest hadde tid til overs i høst, men vil nå få det langt mer travelt.

Les også: «Hardhaus»-kantring bidro til minus

Hardhaus-eier Inge Møgster sier til nettstedet at det er god kapasitet på båtene, og han har tro på at dette skal gå bra. Det betyr at det økonomiske tapet som følge av tapt fiske for «Hardhaus» nå kan bli noe begrenset. Sysla.no skriver at mannskapet på de to båtene vil veksle på å være om bord i båten til sjøs, men et nøkkelmannskap fra «Harvest» vil holde stand på båten.

- Å få løyvet på plass er en viktig brikke i å minimere tapet, sier Møgster til sysla.no.

«Harvest» ble levert fra Fitjar Mekaniske Verksted for fire år siden, og er en ringnotbåt. Den har en lengde på 75 meter og er nær 15 meter bred.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094