23948sdkhjf

Måtte stenge masovn

SSAB har torsdag bestemt å stanse all drift ved masovnen ved fabrikken i svenske Oxeløsund. Stansen var ikke planlagt, og det vil ta om lag to til tre uker før masovnen igjen vil være i drift.

Det skriver SSAB i en pressemelding. Det er altså masovnen ved selskapets fabrikk Special Steels i svenske Oxeløsund, som ble bestemt stanset med umiddelbar virkning fordi det oppdaget unormalt høy temperatur i masovnens mantel. Årsaken til dette skal nå undersøkes nærmere.

Ifølge SSAB, som er en stor aktør i det nordiske markedet, ble masovnen renovert så sent som i 2011, og se på nytt delrenovert i 2016. Den skulle dermed være rustet fram til 2025. Arbeidet med å reparere masovnen er ventet å ta om lag to uker, og deretter skal man starte arbeidet med å begynne å bruke ovnen igjen. Det kan dermed ta tre uker før den er i full drift igjen.

Den ufortusette stansen ved fabrikken, vil påføre SSAB Special Steels til dels store kostnader i forbindelse med reparasjoner, underabsorpsjon og lavere leveranser. Det kan føre til at SSAB Special Steels resultat kan bli påvirket med om lag 150 millioner svenske kroner – for det meste i tredje kvartal i år.

Heldigvis har SSAB Special Steels flere produskjonslokalisjoner flere steder i verden, og selskapet vil utnytte den globale produksjonskapasiteten for å minske forsinkede leveranser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081