23948sdkhjf

Ambershaw Metallics i rute mot prøve-produksjon

Amberssaw Metallics Inc. (AMI) har torsdag formelt registrert søknaden om å starte prøve-produksjon under Advanced exploration permit (ADEX). Dette vil tillate produksjon i innledende fase.

Den endelige søknaden er et resultat av løpende dialog og veiledning fra Ministry of energy, Northern Development And Mines forut for registreringen av søknaden. Ambershaw forventer dermed at søknaden vil bli godkjent i løpet 30 til 45 dager. Ambershaw er forberedt og i rute til å starte prøveproduksjon så snart endelig godkjennelse foreligger.

Dette framgår av en børsmelding torsdag.

- Vi er fornøyde med at Ambershaw gjennom dialogen med kanadiske myndigheter bekrefter å være i rute mot prøve-produksjonsfasen. Å komme til denne fasen er en stor milepæl som vil ta Ambershaw til et nytt nivå, sier Lars Beitnes, styreleder I Element. 

 Det vises til Element ASAs børsmelding datert 15, juni 2018 angående gjennomføring av finansieringsplanen for Ambershaw og fokus på oppstart av prøveproduksjon i tredje kvartal 2018. Element eier per i dag 26,7prosent av aksjene og har konvertible obligasjoner som vil gi ca 50 prosent eierskap i Ambershaw ved konvertering ved utløp av obligasjonene. I tillegg har Element en opsjon til å kjøpe aksjer fra sin partner Legacy Hill Resources Ltd ('Legacy Hill') for å oppnå en 51 prosent eierandel i Ambershaw. 

 - Ambershaw er vårt første prosjekt under den nye diversifiseringsstrategien til Element og vi er svært tilfreds med utviklingen og utsiktene til betydelig verdiskapning for våre aksjonærer. Vårt samarbeid med Legacy Hill fungerer godt og vi ser frem til å fortsette prosessen mot fullskala produksjon av denne verdifulle jernmalm-ressursen, sier Cecilie Grue, administrerende direktør i Element.

 

ADEX søknaden, som ble registrert torsdag, vil åpne for prøve-produksjon av inntil 100,000 tonn jernmalm. Ambershaw vil parallelt med oppstart av prøve-produksjon i den innledende fasen søke om utvidelse av volumet under ADEX, i H1-2019.

 AMI planlegger å produsere super premium DR grad pellets for bruk i det nord-amerikanske stålmarkedet, gjennom innovativ teknologi som Ambershaw har eksklusiv lisens til å anvende i Nord-Amerika. 100.000 tonn jernmalm er forventet å gi 20,000 tonn 68 prosent jernmalm-konsentrat som vil bli benyttet til å produsere pellets. Pellets som produseres i prøve-produksjons fasen vil bli solgt til forskjellige stål produsenter med sikte på å sikre langsiktige leveransekontrakter. 

 AMI kommuniserte i første halvår i 2017 at de var komfortable med at prisen for "premium pellets" ville fortsette å handle rundt 10 års gjennomsnitt på 130 USD/tonn og anvender denne prisen for buskjetteringsformål. Med kostnader estimert til 56 USD/tonn gir dette Ambershaw en netto nåverdi ('NPV') på USD 499 millioner Prisen for super premium DR grad pellets økte mot slutten av 2017 og økningen har fortsatt i 2018, basert på utsikter og handler som gjennomføres i den øvre delen av et prisintervall på 240-280 USD/tonn.

 - Pellet-markedet er et høy-verdi marked med tilbudsunderskudd hvor kjøp og salg avtales mellom partene og prisene er dermed ikke konsistente i alle handler. Imidlertid har enkelte handler av DR grad pellets skjedd på priser så høye som 300 USD/tonn i 2018. Vi forventer å se etterspørsel i den forutsebare fremtiden som reflekterer tilbudsunderskudd for DR grad pellets, sier D. Daradhi Rajan, styreleder i AMI. 

 

Kilde: Børsmelding fra Element ASA

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062