23948sdkhjf

Kontrakt verd 60 millioner kroner

Bergen Group Sjøsterk AS har inngått kontrakt med Nordlaks Oppdrett AS på bygging av tre nøkkelferdige forflåter i betong for levering i andre kvartal og tredje kvartal 2019.

Kontrakten har en verdi på ca. 60 millioner kroner. Det skriver Bergen Group Sjøsterk i en pressemelding.

Alle tre fôrflåtene er standard betongflåter på 17 x 27 meter og med en lastekapasitet på 400 tonn fôr. Flåtene vil ha en utrustning dimensjonert for bruk på værharde lokaliteter som stiller ekstra krav til høy fleksibilitet, solid miljø- og biomassehåndtering og en stor driftssikkerhet.    

Nordlaks er et av Norges største havbrukskonsern, med aktivitet langs hele verdikjeden fra stam- og settefisk til foredling og salg av laks og regnbueørret. Konsernet har hovedkontor på Stokmarknes og den operative virksomheten er i 12 kommuner i Nordland og Sør-Troms. Kontrakten med Bergen Group Sjøsterk AS  er inngått av Nordlaks Oppdrett AS som i 2017 hadde en omsetning på nærmere 2,8 milliarder og et resultat før skatt på 1,1 milliarder.

– Nordlaks er inne i en fase hvor vi fornyer og moderniserer hele verdikjeden. Dette må ses i sammenheng med både Havfarm-prosjektet og det kontinuerlige arbeidet med å skape en enda tryggere og mer bærekraftig havbruksnæring. Godt, og nok utstyr er avgjørende for effektiv og bærekraftig drift, blant annet ved at vi kan planlegge med vekselbruk av våre lokaliter og utsettsoner, sier direktør Tor Anders Elvegård i Nordlaks Oppdrett.

Konsernsjef Torgeir Nærø i Bergen Group ASA er meget godt fornøyd med den nye kontrakten til datterselskapet Bergen Group Sjøsterk.

– Siden overtakelsen i juli i år, har vi klart å kontraktsfeste kontrakter på til sammen fire flåte så langt, og markedsinteressen for betongflåter vurderes som meget bra. Vi registrerer en sterk fokus på løsninger som opprettholder kravet til trygge arbeidsplasser og effektiv drift når også mer eksponerte lokaliteter tas i bruk og driften gjøres under mer krevende forhold.  Her mener vi at betongflåtene representer driftssikre, fleksible og funksjonelle løsninger som også har en konkurransedyktig levetidskostnad, sier Nærø.

 

Kilde: Pressemelding fra Bergen Group Sjøsterk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.091