23948sdkhjf

Nær ved å havarere

Det var ifølge sysla.no et trist syn som møtte eier Geir Møgster da han tok «Hardhaus» nærmere i øyensyn i Hirtshals. Båten skal være skadet for flere 10-talls millioner.

Ringnotsnurperen på nær 70 meter, var ifølge sysla.no nær ved å totalhavere da den fikk kraftig slagside da flytedokken den lå inni krenget kraftig. Det var fredag for snart to uker siden at flytedokken Nordsøkatedralen kantret med «Hardhaus» inni.

Les også: Båten kantret på vei til ferdigstillelse

Nå har eier Geir Møgster, som er tidligere skipper, sett skadene, og han sier til sysla.no at det er et sørgelig syn å se fartøyet til kai i Hirtshals. Flere 100 tonn vann skal ha fylt skipsrommet, og båten fikk så kraftig slagside at vannet sto langt oppå dekk på den ene siden. I tillegg er masten knekt og førerhuset har fått dype kutt.

Møgster forteller til nettstedet at situasjonen var svært alvorlig og at det er utrolig at slikt kan skje når båten står i dokk.

- Vi trodde vi kunne slappe av da båten var trukket opp fra sjøen og sto under tak. Slik er det altså ikke, sier Møgster, som legger til at han mener at verftet i Hirtshals har håndtert hendelsen på en god måte, og gjør sitt for å løse problemene.

Forsikringsselskapene har nå overtatt saken omkring ulykken ved Hirtshals Yard.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.187