23948sdkhjf

De skaper synergier med nytt stålkonsern

Det var i juni som Norrhults Stålgjuteri ble begjært konkurs. I midten av juli rapporterte Metal Supply at norske Stavanger Steel var interessert i å kjøpe konkursboet sammen med de tre ansatte.

Allerede da meddelte den nye eierkonstellasjonen at målet var å få vekst. Nå foreligger betydelig flere detaljer rundt handelen.

– 45 av de 55 personene som jobbet i den tidligere virksomheten er nå tilbake i det nye svenske selskapet, sier salgssjef Andreas Korzonek til Metal Supply. Selskapet oppgir at de skaper den største og mest fleksible kapasiteten i Norden når det gjelder støp og smijern.

– Det skapes synergier når vi kan arbeide sammen. Der Stavanger Steel tidligere måtte takke nei til detaljer fordi de var for små, kan vi nå tilby dette gjennom det svenske selskapet. Våre kunder får dermed tilgang til hele vår produksjonskapasitet, sier Korzonek ifølge en pressemelding.

Sammen kan de begge selskapene tilby støpejern i vektene 10-10 000 kilo pr detalj. I smijernverkstedet kan de smi rustfrie detaljer som veier opp til 5 000 kilo.

– Dette gir en fleksibel produksjon der vi kan kapasitetsutjevne mellom enhetene for å holde ledetider på gode nivåer, sier Stavanger Steels administrerende direktør, Rasmus Nordbø. Selskapet produserer smijernprodukter samt rør som er opp til fem tonn og åtte meter lange. For smijernsprodukter arbeider de med rustfritt høylegert spesialstål, mens for støpejern tilvirkes dette både i lav- og høylegerte stålmaterialer. Dette inkluderer spesiallegeringer i manganstål. Kapasiteten på støpejern i Stavanger og Norrhult er til sammen på 4 000 tonn. I tillegg har Stavanger en smijernskapasitet på 5000 tonn.

Kilde: www.metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125