23948sdkhjf

Startet nytt operatørstudietilbud

En helt ny etterutdanning startet 22. august ved Sørlandets fagskole i Grimstad. Utdanningen, som har fått betegnelsen Prosessindustri+, skal ruste operatører i norske bedrifter for fremtidens industri.

– Det er veldig viktig at fagskolen er med på dette samarbeidet. Samarbeidet mellom fagskolen og bedriftene er det avgjørende samspillet for kompetansebygging. Det er en suksessfaktor at dere har vært så involvert i prosjektet, sier Gunnbjørg Tveiten Engehagen, rektor ved Sørlandets fagskole til Heine Østby, administrerende direktør ved 3B Fibreglass. Norsk Industri har deltatt i styringsgruppen for prosjektet.

– Utviklingen av en kortere og tilpasset etterutdanning er nybrottsarbeid for de tekniske fagskolene. Det har vært interessant å være del av prosessen, sier fagsjef for kompetanse i Norsk Industri, Kjetil Tvedt.

Norsk Industri arbeider nå for at flere fagskoler kan tilby tilrettelagt etterutdanning. – Skal vi få til dette trengs det øremerkede midler over statsbudsjettet slik at flere miljøer kan utvikle tilbud. Vi håper og tror at dette kommer på plass i neste års budsjett, sier Tvedt.

 

Kilde: Kilde: www.plastforum.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093