23948sdkhjf

ABB leverer verdens raskeste plattformoppstart for Aasta Hansteen

ABB-teknologi kan gi en besparelse på 40 dager i igangkjøringsfasen.

I samarbeid med Equinor, skal ABB levere verdens raskeste oppstart når Aasta Hansteen-feltet kommer i drift og produserer første gass senere i år. ABB er i siste fase av leveransen av en serie innovative ABB Ability-løsninger. ABB Ability er selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.

Feltet byr på store utfordringer, der det ligger i Vøring-området i Norskehavet, 300 kilometer fra land og på 1300 meters dyp.

En av utfordringene ABB fikk var å gjøre den første oppstartsprosessen så rask og effektiv som mulig. For å oppnå dette reduserte ABB en serie på over 1000 manuelle operasjoner til et fåtall.

– Vi gikk gjennom oppstartsprosedyrene, identifiserte og definerte hindringer som måtte forbedres og brukte ABB Ability System 800xA styresystemsimulatoren til å gjøre en virtuell oppstart av anlegget. Ved å automatisere mye av prosessen klarte vi å redusere et komplekst sett med manuelle inngrep fra 1000 til bare 20. Det betyr at vi er klare til å levere en veldig rask og sterkt forenklet oppstart av gassproduksjonen, sier Per Erik Holsten, leder olje- og gassvirksomheten i ABB.

Selskapet registrerte 57 spesifikke forbedringer som ble implementert og verifisert. Det er anslått at dette til sammen vil redusere nedetiden i oppstartsfasen av prosjektet med anslagsvis 40 dager, eller omtrent 2700 timeverk.

ABB Ability™ System 800xA simulator er en løsning som reduserer risiko og antall uforutsette produksjonsstopp, samtidig som sikkerhet, produktivitet og energibesparelser kan forbedres. Kontrollsystemet er adskilt fra den fysiske prosessen, og i stedet simuleres en virtuell dynamisk prosessmodell. Gjennom en sømløs utvidelse av det distribuerte kontrollsystemet (DCS), gir dette en realistisk brukeropplevelse på systemets kjerneområder. Systemet er skalerbart med hensyn til størrelse, funksjonalitet og styringssystemtilkobling, og er tilgjengelig i de tre utgavene Basic, Premium og Professional.

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Fra Alcoa Lista til Eramet Kvinesdal
Mange vil være med å bygge verdens første skipstunnel
TechnipFMC tildeles kontrakt for utbyggingen av tre felt på Utsirahøyden
Sveiseverksted konkurs etter 17 år
«Helge Ingstad»s skipssjef: - Alt sammen var mitt ansvar
19 ved Ekornes-fabrikk mister jobbene sine
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.205