23948sdkhjf

ABB er med på «å forandre verden»

ABB får global anerkjennelse for sins ledende posisjon innen elektrisk transport og hurtiglading av elbiler. ABB er en av mange leverandører til offshore og havbruk.

Som en bekreftelse på ABBs banebrytende lederskap innen elektrisk transport har Fortune Magazine utnevnt ABB som nr. 8 på sin liste over selskaper «som forandrer verden» i 2018. Dette er en global rangering av selskaper hvis innovasjonsarbeid gir et betydelig samfunnsmessig bidrag.

Ved å liste ABB blant topp 10 i sin fjerde årlige rangering, plasserer Fortune selskapet blant en prestisjefylt gruppe. På listen finner man blant andre legemiddelprodusenten Merck for bruk av sin livreddende vaksine mot Ebola-viruset i Den demokratiske republikken Kongo. Reliance Jo, en teleoperatør, er også på listen for å levere "digitalt oksygen" gjennom smarttelefoner og bredbånd til over 200 millioner abonnenter i India på mindre enn to år.

ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer sier at Fortune-rangeringen er en validering av selskapets ledelse og engasjement for elektrisk transport, som en måte å frakoble global økonomisk vekst fra klimaendringer.

- ABB er forpliktet til å drive verden uten å forbruke Jorden, forteller Spiesshofer. ABBs elektriske transportportefølje dekker lade- og kraftløsninger for biler, busser, tog og skip, og utvikling av lynladere for elbiler som kan lade batteriet med en rekkevidde på opptil 200 kilometer i løpet av 8 minutter.

- Etter hvert som elbiler er blitt mer populære, skriver Fortune, har ABB installert over 7000 hurtigladestasjoner over hele verden. Det tilsvarer en besparelse på ca. ca. 8 million liter bensin de siste syv årene. Hurtigladervirksomheten har hatt en tosifret årlig omsetningsvekst siden 2015. Det neste er avtalen med Electrify America om å plassere hundrevis av hurtigladestasjoner i USA det neste året.

Fortunes kriterier for listen over selskaper «som forandrer verden» inkluderer graden av innovasjon i selskapets teknologier, og fordelene med lønnsomhet og aksjonærverdi fra den positive sosiale effekten.

I andre kvartal rapporterte ABB mer enn 30 prosent vekst i nettoinntekter på år-til-år basis, til 681 millioner dollar, mens omsetningen økte til 8 889 milliarder dollar.

 

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079