23948sdkhjf

Kvartal med viktige avtaler og sterk ordreinngang

| Av Redaksjonen | Tips redaksjonen om en historie

Kongsberg Gruppen har i 2. kvartal driftsinntekter på NOK 3.525 millioner og EBITDA på NOK 241 millioner. Ordreinngangen i kvartalet er på NOK 5.299 millioner, noe som gir en ordrereserve på NOK 16.419 millioner.

Dette går fram av en pressemelding som konsernet la fram fredag.

Les også: Nytt undervannsfartøy fra Kongsberg

Konsernet signerte i kvartalet viktige avtaler for både Joint Strike Missile og Naval Strike Missile, F-35-programmet og Johan Sverdrup-utbyggingen. 6. juli inngikk konsernet avtale om kjøp av Rolls-Royce Commercial Marine.

 EBITDA-marginen er på 6,8 prosent mot 5,5 prosent i tilsvarende kvartal 2017. EBITDA er påvirket av ekstrakostnader knyttet til ett enkeltprosjekt i Kongsberg Maritime på NOK 50 millioner, samt fusjons- og oppkjøpskostnader på til sammen NOK 79 millioner, blant annet knyttet til oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine. Ordreinngangen i kvartalet gir en book/bill på 1,5.

 Kvartalet er preget av en rekke viktige avtalesigneringer og hendelser. Sjømålsmissilet Naval Strike Missile (NSM) ble valgt av US Navy til «Over the Horizon»-programmet og det ble signert kontrakt med Malaysia for leveranse av NSM. Joint Strike Missile (JSM) passerte i mars siste test i utviklingsfasen og påbegynner nå integrasjonsfasen til F-35. I kvartalet signerte konsernet avtale om leveranse av JSM-testmissiler til Forsvarsmateriell til en verdi av NOK 700 millioner. Det amerikanske F-35-programmet øker produksjonstakten, og i kvartalet ble det signert kontrakt verdt NOK 525 millioner for leveranse av strukturdeler til det nye kampflyet. Kongsberg Maritime hadde også god ordreinngang og det ble blant annet signert avtale med Equinor for leveranser til fase to av feltutbyggingen av Johan Sverdrup-feltet.

 Den 6. juli inngikk KONGSBERG en avtale om kjøp av Rolls-Royce Commercial Marine fra Rolls-Royce Plc til en verdi av GBP 500 millioner. Oppkjøpet vil ytterligere styrke konsernets posisjon som en verdensledende leverandør til den maritime industrien.

Les også: Kong Harald åpnet ny satellittstasjon i Chile

  -Vi har vært gjennom et både hektisk og begivenhetsrikt kvartal. Kongsberg Maritime viser underliggende forbedring i marginene og rapporterer god ordreinngang. Kongsberg Defence & Aerospace leverer nok et kvartal med sterke marginer og har samtidig vunnet flere viktige kontrakter. Oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine vil styrke vår konkurransekraft i det maritime marked som har vært svakt de senere årene, men som nå viser enkelte tegn til bedring, spesielt innenfor ettermarkedet. Vi har noen hektiske år foran oss, nye posisjoner skal sikres, kontrakter skal vinnes og leveres, og oppkjøp skal sluttføres og deretter integreres. Jeg er trygg på at vi er godt rustet og klare til å ta fatt på dette, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

 Kongsberg Defence & Aerospace har i 2. kvartal en omsetning på NOK 1.441 millioner. EBITDA er på NOK 200 millioner, noe som gir en EBITDA-margin på 13,9 prosent. Ordreinngangen i kvartalet er på NOK 3.045 millioner, noe som gir en ordrereserve på NOK 10.772 millioner.

 - Omsetningsreduksjonen mot tilsvarende kvartal i 2017 er i stor grad drevet av at det i fjor var meget høy aktivitet på luftvernprogrammet som ble signert med Raytheon i 2014. Programmet er nå i avslutningsfasen og vi er i oppstartfasen i de to prosjektene som ble signert høsten 2017. Marginforbedringen knytter seg hovedsakelig til forbedrede marginer innen områdene missil og Protech Systems.Ordrereserven ved utgangen av kvartalet er det høyeste nivået siden 2016, sier Håøy.

 Kongsberg Gruppen annonserte i mars samarbeidsavtale i Qatar om langsiktige teknologiutviklingsprogrammer innen forsvar, maritim industri og digitalisering. Det forhandles nå om det første programmet, som omfatter leveranse av kommunikasjon, digitalisering og tårnløsninger for militære kjøretøyer. Estimert potensiale er, som tidligere annonsert, i størrelsesorden NOK 15 milliarder, men det er en potensiell oppside på opp mot ytterligere NOK 5 milliarder avhengig pågående forhandlingene på omfang og pris.

Les også: Rolls-Royce-oppkjøp endelig gjennomført

  Kongsberg Defence & Aerospace har samarbeidet over flere tiår med amerikanske Raytheon om leveranse av luftvernsystemet NASAMS til en rekke nasjoner. Raytheon har signert en intensjonsavtale for leveranse av luftvern til Qatar med en total potensiell verdi på USD 2 milliarder. Kongsberg Gruppen er eksklusiv partner av utvalgte komponenter til NASAMS.  

Begge programmene ventes signert 2018-2019.

 Driftsinntektene i Kongsberg Maritime er på NOK 1.910 millioner. EBITDA er på NOK 115 millioner, noe som medfører en EBITDA-margin på 6,0 prosent. Ordreinngangen er på NOK 2.107 millioner, og ved utgangen av kvartalet er forretningsområdets ordrereserve på NOK 4.919 millioner.

 - Ordreinngangen fra tradisjonelle offshore- og handelsflåtefartøy var svak i 2. halvår 2017, noe som har medført redusert omsetning fra disse områdene så langt i 2018. Ordreinngangen fra disse områdene har imidlertid bedret seg igjen i første halvår. Aktiviteten innen subsea er god og det er en positiv utvikling innen «Global Customer Support». EBITDA er påvirket av kostnader på NOK 50 millioner i ett enkeltprosjekt, men underliggende er det en marginforbedring sammenlignet med både foregående kvartal og tilsvarende kvartal i 2017. Marginene vil variere mellom kvartalene, hovedsakelig som følge av Prosjektsammensetning, avslutter sier Håøy.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen
Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

God påske fra oss i Metal Supply!

SE BILDENE av "Color Hybrid" på vannet

Trygger pluggede brønner på norsk sokkel

Equinor vinner syv leteblokker i Argentina

Krever bedre oljeberedskap i Nord

Glenn fikk drømmejobben offshore

Nyhetsbrev

Freiberg mener det ikke er marked for havvind i Norge

Metallco-avklaring etter påske?

Snart klart for hypermoderne laksefabrikk

Satser på Fjord Hybrid

Hydrogen fra vind kan gi sokkelen kraft

Bruker 11,5 millioner kroner på å redde kraftturbin

Ambassadører på energi-besøk til Vestlandet

1

Fikk kran-oppdrag

Sørlandsbedrift kjøper opp dansk samarbeidspartner

- Norge mangler havvind-strategi

Frifunnet for å ha stjålet bedriftshemmeligheter

Ny hybridferje tok inn vann

Ukens vits: Utilfredsstillende innsats

Tilbakekaller oppdrettsillatelse i Vega

Norsk industri viser vei mot utslippsfri cruisefart

- Hvordan gjøre CO2-fangst lønnsomt?

Logistikkprodusent fikk redusert straff

Tre sterke industriselskaper kjemper om å bli Norges smarteste

Ukens vits: Ekstra fridag

Ny daglig leder i Elpro

Slutter etter 54 år

Byggebransjen dropper stål og betong – går for tre

Nedetid for portalen

Ukens vits: Nyansatt

Norsk selskap går inn i subsea-konsortium

Første stålet i P2-prosjektet kuttet

Ukens vits: Den smarte narrer den dumme…?

Ukens vits: En whiskey-hest

Styrker servicen i nord

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Vibrasjonsfri dreiing – digitalt tilkoblet

Besøk oss på Control 2019 i Stuttgart!

Lav terskel med KUKA Ready Packs

Astrup har blant annet karbonstål på menyen til påske!

Kulelagerhuset: Slik finner du dine lagringer ut i fra mål og/eller referansenummer

HYDAC: Øk driftssikkerheten og oljens levetid i dine hydraulikksystemer

Summ Road Show IBS QMS & Teamcenter

Brannsikkerhet: Er bygget mitt forskriftsmessig sikret?

Watech Introduserer HMS-Sikker Rørspyling

Spilde Mek ISO-sertifisert

ZEISS utvider seg!

Energibesparende ventilasjonsfilter fra Interfil

SDT 340 Kit packed in cardbox

Hentec stiller ut på The 24th International Offshore Crane and Lifting Conference

Tankspyling for små tanker

TL50 pro med IO link. Programmer ditt lystårn selv

BRANNSIKKERHET: Brannkurs og opplæring

Profinet-kabel i robotapplikasjoner

Trådløst Solution Kit for Vibrasjonsovervåking

Forståelse av maskinens utnyttelse gir betydelig effektivitetsbidrag

voestalpine på SSV Conference 2019 - Spennende nyheter innen stål og 3D pri...

Verktøymakeren AS - 20 år

Var Viking Sky godt nok rustet for kalde norske farvann?

Fjero will participate in the world’s largest offshore exhibition in Housto...

Nippon Gases Norge utvider salgsteamet

Send til en kollega

0.174