23948sdkhjf

Kvartal med viktige avtaler og sterk ordreinngang

| Av Redaksjonen | Tips redaksjonen om en historie

Kongsberg Gruppen har i 2. kvartal driftsinntekter på NOK 3.525 millioner og EBITDA på NOK 241 millioner. Ordreinngangen i kvartalet er på NOK 5.299 millioner, noe som gir en ordrereserve på NOK 16.419 millioner.

Dette går fram av en pressemelding som konsernet la fram fredag.

Les også: Fikk Yara Birkeland-kontrakt

Konsernet signerte i kvartalet viktige avtaler for både Joint Strike Missile og Naval Strike Missile, F-35-programmet og Johan Sverdrup-utbyggingen. 6. juli inngikk konsernet avtale om kjøp av Rolls-Royce Commercial Marine.

 EBITDA-marginen er på 6,8 prosent mot 5,5 prosent i tilsvarende kvartal 2017. EBITDA er påvirket av ekstrakostnader knyttet til ett enkeltprosjekt i Kongsberg Maritime på NOK 50 millioner, samt fusjons- og oppkjøpskostnader på til sammen NOK 79 millioner, blant annet knyttet til oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine. Ordreinngangen i kvartalet gir en book/bill på 1,5.

 Kvartalet er preget av en rekke viktige avtalesigneringer og hendelser. Sjømålsmissilet Naval Strike Missile (NSM) ble valgt av US Navy til «Over the Horizon»-programmet og det ble signert kontrakt med Malaysia for leveranse av NSM. Joint Strike Missile (JSM) passerte i mars siste test i utviklingsfasen og påbegynner nå integrasjonsfasen til F-35. I kvartalet signerte konsernet avtale om leveranse av JSM-testmissiler til Forsvarsmateriell til en verdi av NOK 700 millioner. Det amerikanske F-35-programmet øker produksjonstakten, og i kvartalet ble det signert kontrakt verdt NOK 525 millioner for leveranse av strukturdeler til det nye kampflyet. Kongsberg Maritime hadde også god ordreinngang og det ble blant annet signert avtale med Equinor for leveranser til fase to av feltutbyggingen av Johan Sverdrup-feltet.

 Den 6. juli inngikk KONGSBERG en avtale om kjøp av Rolls-Royce Commercial Marine fra Rolls-Royce Plc til en verdi av GBP 500 millioner. Oppkjøpet vil ytterligere styrke konsernets posisjon som en verdensledende leverandør til den maritime industrien.

Les også: Kongsberg-kontrakt verd 350 millioner

  -Vi har vært gjennom et både hektisk og begivenhetsrikt kvartal. Kongsberg Maritime viser underliggende forbedring i marginene og rapporterer god ordreinngang. Kongsberg Defence & Aerospace leverer nok et kvartal med sterke marginer og har samtidig vunnet flere viktige kontrakter. Oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine vil styrke vår konkurransekraft i det maritime marked som har vært svakt de senere årene, men som nå viser enkelte tegn til bedring, spesielt innenfor ettermarkedet. Vi har noen hektiske år foran oss, nye posisjoner skal sikres, kontrakter skal vinnes og leveres, og oppkjøp skal sluttføres og deretter integreres. Jeg er trygg på at vi er godt rustet og klare til å ta fatt på dette, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

 Kongsberg Defence & Aerospace har i 2. kvartal en omsetning på NOK 1.441 millioner. EBITDA er på NOK 200 millioner, noe som gir en EBITDA-margin på 13,9 prosent. Ordreinngangen i kvartalet er på NOK 3.045 millioner, noe som gir en ordrereserve på NOK 10.772 millioner.

 - Omsetningsreduksjonen mot tilsvarende kvartal i 2017 er i stor grad drevet av at det i fjor var meget høy aktivitet på luftvernprogrammet som ble signert med Raytheon i 2014. Programmet er nå i avslutningsfasen og vi er i oppstartfasen i de to prosjektene som ble signert høsten 2017. Marginforbedringen knytter seg hovedsakelig til forbedrede marginer innen områdene missil og Protech Systems.Ordrereserven ved utgangen av kvartalet er det høyeste nivået siden 2016, sier Håøy.

 Kongsberg Gruppen annonserte i mars samarbeidsavtale i Qatar om langsiktige teknologiutviklingsprogrammer innen forsvar, maritim industri og digitalisering. Det forhandles nå om det første programmet, som omfatter leveranse av kommunikasjon, digitalisering og tårnløsninger for militære kjøretøyer. Estimert potensiale er, som tidligere annonsert, i størrelsesorden NOK 15 milliarder, men det er en potensiell oppside på opp mot ytterligere NOK 5 milliarder avhengig pågående forhandlingene på omfang og pris.

Les også: Lanserte Vessel Insight

  Kongsberg Defence & Aerospace har samarbeidet over flere tiår med amerikanske Raytheon om leveranse av luftvernsystemet NASAMS til en rekke nasjoner. Raytheon har signert en intensjonsavtale for leveranse av luftvern til Qatar med en total potensiell verdi på USD 2 milliarder. Kongsberg Gruppen er eksklusiv partner av utvalgte komponenter til NASAMS.  

Begge programmene ventes signert 2018-2019.

 Driftsinntektene i Kongsberg Maritime er på NOK 1.910 millioner. EBITDA er på NOK 115 millioner, noe som medfører en EBITDA-margin på 6,0 prosent. Ordreinngangen er på NOK 2.107 millioner, og ved utgangen av kvartalet er forretningsområdets ordrereserve på NOK 4.919 millioner.

 - Ordreinngangen fra tradisjonelle offshore- og handelsflåtefartøy var svak i 2. halvår 2017, noe som har medført redusert omsetning fra disse områdene så langt i 2018. Ordreinngangen fra disse områdene har imidlertid bedret seg igjen i første halvår. Aktiviteten innen subsea er god og det er en positiv utvikling innen «Global Customer Support». EBITDA er påvirket av kostnader på NOK 50 millioner i ett enkeltprosjekt, men underliggende er det en marginforbedring sammenlignet med både foregående kvartal og tilsvarende kvartal i 2017. Marginene vil variere mellom kvartalene, hovedsakelig som følge av Prosjektsammensetning, avslutter sier Håøy.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen
Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Stad-tunnel kan være klar i 2025

Første HUGIN Superior-kontrakt

Rogalandsverksted konkurs

Vant sikkerhetspris

Mangel på 60.000 arbeidstakere

Rekord-plattform på vei til Valhall-feltet

Nyhetsbrev

India svarer på Trumps stål-toll

Ukens vits: Kollegaen

En brønn - to funn i Norskehavet

Notvaske-firma gikk konk

Lavere gasseksport krymper handelsoverskuddet

Stor bransjeinteresse for forskningssenteret LowEmission

Fikk Yara Birkeland-kontrakt

Nye økonomisjefer i Aker-systemet

Norsk-kinesisk samarbeid gir million-prosjekter

Sikret seg enda en kontrakt

Norsk tankskip er blitt storpolitikk

Subsea 7 vant Sverdrup-kontrakt

ABB utvider fremdriftssystemet Azipod til ferger og RoPax-fartøy

Enda en båt for Grieg Seafood

Bergen havn først i Norge med eget bunkringsskip for LNG

Besøksrekord på Nor-Shipping

Avhørte mannskapet på uhellsskipet

Norsk skip står i brann

Fortsetter som styreleder

Fra Siemens til Nortura

Stål-tilhenger løsnet

Endúr får «ny» toppsjef

Ukens vits: Førerhund

Ukens vits: Det politiske galehuset

Ukens vits: Holdbar til…

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Marine sylinder: 2 trinn teleskopisk

Ny kontrakt til BSI Offshore AS

RS Components lanserer en serie kompakte industrielle kontakter for høy overføringshastighet

iTec etablerer seg i Bergen

Hydrauliske slanger og rørgjenger

FLIR Thermal Studio

Eluttak, USB- og mobillader innfelt i kontorpulten - smart og pent

Ny teknisk selger i NOHA

RS Components lanserer en ny serie DC-DC omformermoduler med høy effekttetthet

Norsecraft TEC AS har installert SKF Lincoln skinnesmøring på Gråkallbanen i Trondheim.

POM-C plater i str. XXL på lager i Norge

Verktøymakeren Årets bedrift 2018

Skjærsort for fresing i stål er utvidet til å dekke flere av Sandvik Coromant’s fresekonsepter

Med den månedlige Zeiss-kvissen kan du teste meteorologikunnskapene dine og feire vårt 100 jubileum

Strategisk samarbeid mellom to industrileverandører

Jotron launches Tron TR30 AIR emergency VHF AM radio

Noris Reime presenterer nyheter

SEW-EURODRIVE - Velg motorer for fremtiden

RS Components introduserer ny og svært rimelig PoE-tester fra Fluke Networks

Protech presenterer ny 3D-printer fra Stratasys

Finske SKANVEIR - spesialister på platehåndtering

TRANBERG® BlueLine lansert under Nor-Shipping

Hydraulikk løsninger rundt om i verden.

Kompakt vakuumenhet fra SIHI

RS Components lanserer USB- og AV-kabler fra RS PRO

Send til en kollega

0.206