23948sdkhjf

Kongsberg Maritime: Kontrakt verd 150 mill kroner

Ifølge en børsmelding torsdag har Kongsberg Maritime vunnet en kontrakt verd 151 millioner kroner.

Kongsberg Maritime skal levere omfattende og integrert teknologi til en ny halvt nedsenkbar borerigg for Awilco Drilling, heter det i børsmeldingen fra selskapet. Kongsberg-selskapoet skal blant annet levere systemer for dynamisk posisjonering, navigasjon og thruster-kontroll.

I børsmeldingen uttaler Stene Førsund, som er EVP Global Sales & Marketing i Kongsberg Maritime følgende:

– Awilco er i en god posisjon til å kapitalisere på et marked i Nordsjøen på vei opp, og med dette designet har de valgt den mest operasjonelt effektive og miljøvennlige plattformen tilgjengelig i dag.

– Den forbedrede boreeffektiviteten og påliteligheten/stabiliteten vil resultere i en lavere OPEX sammenlignet med tilsvarende eksisterende borerigger på markedet, skriver selskapet i børsmeldingen videre.

Riggen utstyret skal være på, skal brukes under spesielt krevende forhold. Den er designet av Moss Maritime, og den vil bli sertifisert for å bore på norsk kontinentalsokkel og på dyp opp til om lag 1520 meter. Dette gjelder også i Barentshavet.

Leveransen fra Kongsberg inkluderer blant annet et system for dynamisk posisjonering – såkalt DP. I tillegg skal selskapet blant annet levere systemer for automasjon, sikkerhet og navigasjon. Produktene fra Kongsberg vil redusere kostnadene for operatøren, ifølge selskapet.

Kilde: Børsmelding fra Kongsberg Maritime

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125