23948sdkhjf

Nor-Shipping satser på bærekraft

Når Nor-Shipping arrangeres neste år, vil en hel hall være dedikert til «Blå økonomi» - eller bærekraft om du vil.

Hele hall A på 1300 kvadratmeter i 2019 blir omgjort til et interaktivt landskap for å ha fokus på og akselerere forretningsvirksomheter og aktører som balanserer det maritime og havaktivetsvekst med bærekraft og miljømessig beskyttelse. Med andre ord: Nor-Shipping tar et ordentlig grep på bærekraft og miljø neste år.

- I 2017 hadde vi en hall med temaet «forstyrrende bærekfraft» og det var en stor suksess. Det vi nå gjør er å videreutvikle dette ved å tilby en større verdi for utstillerne, besøkende og samfunnet som helhet, sier adm. dir. for Nor-Shipping, Per Martin Tanggard.

Han legger til at Nor-Shipping ønsker å ha fokus på de som skaper vekst gjennom bærekraft og som tar vare på livet i havet og dets økosystemer.

- Dette er ikke bare avgjørende fra miljøperspektiv, men også fra et kommersielt ståsted. Vår industri er avhengig av rene hav å operere i. Samtidig gir dette store muligheter for å utvikle nye teknologier, samarbeidsforhold og arbeidsmodeller, sier Tanngard videre.

Nor-Shipping åpner dørene 4. juni neste år, og varer til og med 7. juni. Messen vil finne sted i Oslo og Lillestrøm som tidligere, og Hall A med «Blå økonomi» vil bli et sentralt sted for de om lag 30.000 besøkende messen har. Hall A vil inneholde verdensledere innen innovasjon og maritim business.

Fem fokusområder vil prege hallen med «Blå økonomi»: Dette er bærekraftig havøkonomi, bærekraftig infrastruktur, avkarbonisering, beskyttelse av livet i havet og utvikling og implementering av ansvarlige handlinger.

Nor-Shippings Sofia Fürstenberg Stott er spydspissen i hallens utvikling.

- Den Blå økonomi-hallen er helt unik. Den vil hjelpe oss å finne svar på noen av de største utfordringene i vår tid: Hvordan skal vi utvikle og opprettholde en voksende kommersiell aktivitet i havene, samtidig som vi skal ta vare på havene?, sier hun. Hun legger til at det er åpenbare utfordringer i framtiden for denne industrien.

- Vårt mål og håp er at Hall A skal hjelpe industrien til å forstå, forberede og handle for å møte denne framtiden, sier hun 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078