23948sdkhjf

30 km gjerde skal hindre rein-påkjørsler

Det går med mye metall når jobben med å sikre Norges blodigste jernbanestrekning skal gjerdes inn. I vinter ble 106 reinsdyr drept av toget i løpet i tre dager på Nordlandsbanen.

Nå starter arbeidet med å sette opp et nærmere 30 km langt gjerde langs jernbanestrekningen mellom Vefsn og Grane på Nordlandsbanen. I fjor måtte mer enn 100 reinsdyr på tre dager bøte med livet etter å ha blitt påkjørt av toget. Det skapte så stor interesse at selv amerikanske medier skrev om det.

Det er NRK som skriver at oppføringen av gjerdet er i gang, og statskanalen skriver at i løpet av de siste fem årene har rundt 3000 dyr blitt drept av toget på Nordlandsbanen. Bare på den tre mil lange strekningen som nå skal gjerdes inn, har 774 rein og elg blitt meid av toget de siste 10 årene. Banesjefen for strekningen i Bane Nor mener at dette er «voldsomme tall».

Myndighetene har bevilget 43 millioner kroner for å få ned dødstallene på Nordlandsbanen, og inngjerdingen er ett av virkemidlene.

I løpet av det neste året skal prosjektleder Torstein Fossum og kollegene i Bane Nor ifølge NRK sette ned mer enn 12.000 2,5 meter høye gjerdestolper. Når arbeidet på Helgeland er fullført, skal Bane Nor bygge gjerder over Saltfjellet.

Metalsupply.no har kontaktet Bane Nor for å få vite hvilken gjerdeleverandør som skal levere gjerdet og sette det opp. Bane Nor har ikke svart på henvendelsen så langt.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094