23948sdkhjf

Optimar ser lyst på framtiden

De ansatte ved utstyrsprodusenten Optimar på Giske smiler om dage. Selskapet har inngått en rekke nye kontrakter.

Kontraktene som er signert gjelder levering av komplette fabrikker til fiskebåter, pluss at det også er undertegnet kontrakter for ombygging av både norske og utenlandske fiskefartøy. Dette går fram av en pressemelding fra selskapet.

 De nye kontraktene gjør at utstyrsprodusenten er sikret arbeid i lang tid framover, og dette er noe både ansatte og ledelse setter pris på.

– Dette er meget gode nyheter, og betryggende for oss som ansatte, sier ansattrepresentant i Optimar, Elisabeth Marie Vik i en pressemelding.

Hele fire fiskefartøy har inngått kontrakt med Optimar i løpet av de siste månedene: Geir AS, Atlantic Longline, Olympic og Prestfjord, for levering av komplett fiskefabrikk om bord deres nye fartøy. Leveringstid for produktene er i slutten av 2019 og begynnelsen av 2020.

I tillegg ser det positivt ut for leveranse til flere andre båter som foreløpig ikke kan nevnes med navn inntil formell signering er klar.

Leveranser om bord fiskefartøy har vært en del av kjernekompetansen til Optimar i løpet av de siste 30 årene. Dagens fabrikker er i stor grad fullautomatiserte og behovet for personell er minimalt sammenlignet med gamle manuelle fabrikker, heter det videre i pressemeldingen fra Optimar.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078