23948sdkhjf

Norsk selskap overtar dansk konkurs-virksomhet

Tidligere i sommer måtte Skagen-baserte Elektromarine Automation gå til det skritt å begjære seg selv konkurs. 27 ansatte ble rammet. Men nå kommer redningen – fra Norge.

Norske Global Ocean Product AS overtar nemlig den konkursrammede virksomhetens 27 ansatte, og viderefører dermed aktivitetene under navnet Global Ocean Automation AS.

Det er den danske avisa Nordjyske Skriftstidende som skriver dette fredag.

- Den nye eieren overtar de ansatte og de kundene, som ønsker å følge med over i det nye selskapet, sier advokat Jesper Høy, som styrer konkursboet etter Elektronmarine Automation til den danske avisa. Ifølge avisa overtar den nye norske eieren hovedparten av medarbeiderforpliktelsene i konkursboet. Dette betyr at Lønmodtagernes Garantifond kun skal utbetale et lite beløp som følge av tapte lønnsinntekter hos de ansatte.

Som følge av at det var lite midler i boet, blir det lite penger til kreditorene. Allerede i sin årsrapport i juni skrev selskapet at de slet økonomisk, og det var Elektromarine Automations ledelse som selv begjærte selskapet konkurs.

Selskapet fikk nye eiere så sent som i 2017, og var da en av verdens ledende leverandører av kontrollpaneler og styresystemer.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125