23948sdkhjf

Kværner tildelt mer offshore-arbeid på Johan Sverdrup

Equinor har tildelt Kværner i fellesskap med Aker Solutions ytterligere offshore-arbeid på Johan Sverdrup. Kontrakten har for Kværners del en estimert verdi på rundt 100 millioner kroner.

Kværner er en av hovedleverandørene i utviklingen av Johan Sverdrup-feltet. Kværner har så langt levert tre stålunderstell, og er nå full gang med å bygge utstyrs- og boligplattformen og fase to-modulen til stigerørsplattformen. I tillegg er Kværner sammen med Aker Solutions i full sving med gjennomføringen av offshore påkoblingen av stigerørsplattformen, hvilket er den største påkoblingsjobben på feltet.

Equinor har nå bekreftet opsjoner i kontrakten for påkoblingsjobben av Johan Sverdrup stigerørsplattform for ytterligere offshorearbeid for Kværner og Aker Solutions, for gjennomføring av påkobling og ferdigstillingsassistanse av bolig- og utstyrsplattformen og offshorearbeid i forbindelse med fase to av stigerørsplattformen.

- Vi er svært tilfreds med å ha blitt tildelt disse opsjonene sammen med Aker Solutions, som en fortsettelse av arbeidet vi allerede er i gang med på Johan Sverdrup-feltet. Det bekrefter Kværners sterke posisjon når det gjelder å levere offshore påkoblingsprosjekter på tid og som avtalt med kunden. Tildelingen er også en inspirasjon i vårt utrettelige arbeid med å styrke Kværners konkurransekraft, sier Hans Petter Mølmen, konserndirektør for «New Solutions» i Kværner.

Fellesprosjektet med Aker Solutions er basert på en 50/50-modell hvor Kværner formelt er en underleverandør til Aker Solutions. Det integrerte prosjektteamet vil jobbe tett med Equinor også i fortsettelsen, og assistere i alle deler av prosjektgjennomføringen. Arbeidsomfanget består hovedsakelig av planlegging, ledelse og påkobling av Johan Sverdrup utstyrs- og boligplattform, samt påkoblingsarbeid i forbindelse med fase to-modifikasjonene av stigerørsplattformen.

- Offshore-arbeidet vi allerede er i gang med har god framdrift og vi er på plan. Vi ser fram til å fortsette det gode samarbeidet med Aker Solutions i et felles prosjektteam, sier Mølmen.

Forberedelsene til prosjektet starter denne høsten. Offshoreperioden for utstyrs- og boligplattformen har planlagt oppstart våren 2019.

Fullt mobilisert er det ventet at prosjektet vil ha en bemanning på rundt 3-400 personer i rotasjon.

 

Kilde: Pressemelding fra Kværner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125