23948sdkhjf

Nytt fartøy til Remøy Management

Remøy Management vil ikke gå ut med hvilket verft som skal bygge deres nye fartøy, «Volt Harvest».

«Volt Harvest» er det siste innen både design og teknologi når det gjelder transport av fisk til pakkeriet. Det skriver Skipsrevyen.no. Båten skal være klar i 2020, men selskapet vil ikke på nåværende tidspunkt gå ut med hvilket verft som skal bygge båten. Fartøyet er imidlertid designet av SALT Ship Design, og er utstyrt med Stun & Bleed-linjer og RSW-tanker for å avkjøle fisken under transport til pakkeriet. Remøy Management mener at fartøyet også har en rekke fordelaktige funksjoner som de mener overgår liknende båter. Selskapet sier at «Volt Harvest» er et lite fartøy med stor kapasitet i forhold til hvor stor båten er.

- Jeg vil si at det er et fortrinn kvalitetsmessig. Planen er at det skal byggest en serie på tre båter, der den første leveres i 2020, sier Robert Søviknes til kyst.no. Han er operasjonsleder i Remøy Management, og sier videre at med dette nye fartøyet vil man få et forutsigbart slaktevolum på fisken man slakter og redusert svinn, samtidig som det blir mye mindre fare for smitte.

«Volt Harvest» vil ha en lengde på 28,5 meter og en bredde på 10,8 meter. Båten kan huse et mannskap på syv personer. Den har tre kraner, tre gangspill/capstans og to fortøyningsvinsjer, ifølge Skipsrevyen.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.208