23948sdkhjf

Rostein-båtene leverer gode resultater

Rostein-rederiet leverte gode tall for 2017. Flåten økte omsetningen med 30 prosent, ifølge ilaks.no.

Rostein-rederiet har nå 14 brønnbåter i drift, etter at de fikk levert "Ro Fortune". Flåten var ved siste årsskifte beregnet til å ha en verdi av drøye 2,6 milliarder kroner, ifølge ilaks.no. Tallet er basert på såkalt anskaffelseskost.

I årsberetningen for i fjor går det fram at 2017 ble tidenes beste år for rederiet, som holder til på Harøy i Møre og Romsdal. Rederiets båter seilte nemlig inn en netto operasjonell kontanstrøm på 301,8 millioner kroner, melder ilaks.no videre. Dermed endte resultatet på 265 millioner kroner, som altså er tidenes beste resultat for selskapet.

Styret fremhever i sin årsberetning at «gode løsninger sammen med godt mannskap skaper merverdi for kundene», og bidrar til de gode tallene. I beretningen heter det videre at styret ser positive utsikter for brønnbåtbransjen, «spesielt for større og mer effektive fartøy med godt utstyr og moderne teknologi».

Ifølge ilaks.no satt Rostein-konsernet ved utgangen av fjoråret på en bokført egenkaptial på 765,7 millioner kroner. Da hadde selskapet delt ut et utbytte på 40 millioner kroner til eierne.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094