23948sdkhjf

Sterkt resultat fra Hydro

Hydro leverte sterke tall for andre kvartal til tross for utfordringene i Brasil der de kjører på 50 prosent kapasitet etter flommen i våres. Selskapet fikk et resultat på 2,07 milliarder mot 1,67 milliarder i samme periode i fjor.

De største forbedringene kommer fra pressverkene og divisjonen for valsede produkter. Hydro forventer at det globale markedet for aluminium øker med 4-5 prosent i år. Hydro har også nytt godt av høyere prisene på aluminium i andre kvartal, men i starten på tredje viser rå-metallet en vikende prisutvikling. Det samme gjelder de andre industrimetallene, størst nedgang har kobber.

Markedet for halvfabrikat er fremdeles meget sterkt og flere produsenter har øket bearbeidingsprisene. Handelskrigen fortsetter og den foreløpige «vinneren» synes å være den amerikanske dollaren. En styrket amerikansk økonomi bygger oppunder dette, til tross for noe svakere sysselsettingstall enn ventet sist fredag. Pundet derimot faller mot øvrige valutaer trolig grunnet skepsis til om Storbritannia lykkes i å få til en brukbar Brexit. Norske kronen overrasker fremdeles med en svak utvikling, trolig påvirker usikkerheten rundt handelskrigen.

Flere analytikere venter en snarlig styrking av den norske kronen til 9,40 mot Euro. Gjennomsnittskursen for Euro i juli ble 9,50 NOK. Norsk PMI for juli kom ut meget lavt grunnet et unormalt fall i delindeksen for leveringstider. Få svar i feriemåneden tilsier at man ikke kan legge så mye vekt på dette utslaget. Oljeprisen er i skrivende stund på vei opp grunnet forventede sanksjoner mot Iran. Leveringstidene er på normalen for de fleste produkter i rustbestandige stål, metaller og plast halvfabrikat. Det er ekstraordinært lange ledetider på spesialstål, sylinder og stempelstenger i stål. Ovako har 4-5 måneder på 520M og 7-8 måneder på seigherdet. Skrotprisen på stål gikk marginalt opp til 2843.- kr/tonn for 520M. På rustbestandige plater og bånd er Outokumpu helt i slutten av september, det samme gjelder Acerinox- som betyr ultimo oktober levering i Norge. Legeringstillegget gikk litt ned i august slik Hydro antydet i forrige Markedsrapport. På aluminium er ledetiden fra pressverkene fra 4-8 uker, 7-15 uker for Hydros ulike valseverk. Øvrige europeiske valseverk har 7-8 uker. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078