23948sdkhjf

Skal bygge 20 meter lang båt

Sletta verft skal bygge en 20 meter lang servicebåt for Frøy Vest Rederi.

Båten, som er av typen Coastcat 20W, er designet av Tomra Engineering i Tomrefjorden, og er utstyrt med det nyeste innen teknologi for såkalte avanserte serviceoperasjoner spesielt rettet inn mot havnæringen. Coastcat 20W er en batteribåt, og har stor løftekapasitet og mye dekkutstyr. Ifølge lokale medier er dette bygg nr 176 for Sletta verft, som ligger i Aure kommune i Møre og Romsdal.

- For å tilfredsstille fremtidige miljøkrav blir det installert dieselelektrisk fremdriftssystem i kombinasjon med en betydelig batteripakke som vil være den største batteripakken installert på større servicebåter til nå. Med en kapasitet på 170kWh, vil dette bidra til betydelig redusert utslipp av miljøgasser, lavere drivstofforbruk og bedre komfort, sier daglig leder i Frøy Vest Rederi, Joar Gjerde i en pressemelding

Han sier det var viktig å finne et verft som kunne bygge en høyteknologisk båt i samarbeid med gode leverandører.

- Vi er stolte og glade for at Frøy Vest Rederi og Frøygruppen atter en gang har gitt oss tillit og plassert dette nybygget hos oss. Frøygruppen er en av våre aller største kunder, som vi har hatt et godt samarbeid med gjennom flere år. Det blir ellers ekstra interessant å ta fatt på dette nybygget som inkludere en batterihybrid løsning, sier daglig leder Kåre Sletta ved Sletta verft i meldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125