23948sdkhjf

Stål-løgn fra Trump

Donald Trump kommer med fake news om stål-åpninger.

USAs president, Donald Trump, fortsetter å snakke usant. Nylig sa han at US Steel hadde planer om å åpne et halvt dusin nye fabrikker som et resultat av hans toll på stål. Nå svarer US Steel at dette er «fake news». Det er ikke blitt hevdet noe som skulle tilsi dette, ifølge den amerikanske storavisa Star Tribune.

Det var på et stort møte i Tampa i slutten av juli at Trump sa at den store stålprodusenten USA Steel skulle åpne seks nye fabrikker, og at antallet nye fasiliteter vil øke enda mer etter hvert. Han har tidligere i sommer gjentatt disse åpningene i ulike taler.

Amerikanske medier skriver at dette ville vært «store nyheter» da US Steel bare har fire fabrikker i USA. En talskvinne for stålprodusenten sier til amerikanske medier at alle nye planer er noe selskapet går ut med offentlig og at disse ville vært å finne på selskapets hjemmeside. Det er de altså ikke. Det talskvinnen imidlertid sier til amerikanske medier at US Steel har planer for eksisterende fabrikker, noe som vil genere 800 nye jobber.

Det som er sikkert er at USAs president har besøkt en av US Steels fabrikker i USA, og vist et stort engasjement for både bedriften og stålindustrien. Adm. dir. i US Steel, David Burritt, sier at «presidenten står på vår side, og at han er med oss». Det er også klart at andre stålprodusenter har varslet at de vil bygge nye og utvide eksisterende fabrikker. Dette gjelder blant annet Nucor, Liberty Steel og Big River Steel.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062