23948sdkhjf

Umoe Mandal med ny storkontrakt

Det er stor jubel hos Umoe Mandal i dag. Bedriften har fått en stor kontrakt med den britiske marinen, noe som gjør at arbeidsplassene ved Sørlandsbedriften er sikret i flere år framover.

Dette går fram av en pressemelding. Storkontrakten til Umoe Mandal går ut på at bedriften skal levere mastseksjoner i kompositt til tre fregatter som den britiske marine skal bruke. Kontrakten er for selskapet BAE Systems, og den første seksjonen skal leveres allerede høsten 2019.

– Dette styrker Umoe Mandal sitt langsiktige samarbeid med BAE Systems, sier Umoe-sjef Tom Harald Svennevig, i pressemeldingen.

Fregattene er type 26 Global Combat Ship, som er en mellomstor skipsklasse under utvikling av det britiske forsvarsministeriet. Det første skipet i klassen forventes å bli operativt i Royal Navy i 2020, som erstatning for Type 23-fregattene.

Svennevig vil ikke gå ut med verdien på kontrakten.

Umoe Mandal har spesialkompetanse på kompositt, og mastseksjonen er den eneste delen av båten som er i slikt materiale. Verftet har hatt nærmere 80 leveranser til BAE Systems siden 1998.

Med de nye kontraktene på plass vil arbeidsplassene ved verftet være sikret i mange år framover. Adm. dir. Svennevig forteller til Fædrelandsvennen at selskapet ikke har planer om å ansette flere som følge av de nye kontraktene, men at de vil være med på å sikre arbeidsplassene. Det er ikke mange ukene siden at verftet sikret seg en annen god kontrakt. Det var en femårskontrakt som gjelder service og vedlikehold av Sjøforsvarets korvetter og mineryddere.

Umoe Mandal ble etablert i 1989 under navnet Kværner Båtservice, og har bygget flere militære fartøy. Selskapet har 125 ansatte i Mandal, og nærmere 40 ansatte ved datterbedriften i Kristiansand. Hovedeier er Jens Ulltveit-Moe.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047