23948sdkhjf

Equinor med gode tall i sitt «første» kvartal

I sin første kvartalsrapport etter navneendringen rapporterer Equinor et justert driftsresultat på 4,3 milliarder USD og 1,7 milliarder USD etter skatt i andre kvartal 2018.
Dette går fram av en pressemelding fra Equinor.
Driftsresultatet i henhold til IFRS var på 3,8 milliarder USD, og IFRS-resultatet var på 1,2 milliarder USD.
Andre kvartal var kjennetegnet av:
• Solide resultater og kontantstrøm fra driften, og sterkt justert driftsresultat etter skatt
• Rekordhøy internasjonal produksjon
• Verdiskapende transaksjoner og høy prosjektaktivitet
- Vi skaper verdi ved høyere priser, og leverer solide resultater og kontantstrøm fra driften. Dette kvartalet leverer vi meget sterke resultater fra vår internasjonale virksomhet, mens nye felt, økt vedlikehold og en del kvartalsspesifikke elementer bidrar til noe høyere kostnader på norsk sokkel. Dette understreker viktigheten av fortsatt kostnadsfokus i hele organisasjonen. Vi er i rute for å levere på vår guiding til kapitalmarkedet, sier konsernsjef for Equinor ASA, Eldar Sætre.

Sætre forteller videre i pressemeldingen at man fortsetter å utvikle sin portefølje basert på våre industrielle styrker. Han forteller at Equinor har sikret nye attraktive leteområder i Brasil, Storbritannia og Norge, og har startet installeringsarbeidet på Johan Sverdrup-feltet, og har høy prosjektaktivitet med flere prosjekter i gjennomføringsfasen. I juli leverte selskapet utbyggingsplanen for det meget lønnsomme Troll Fase 3-prosjektet til myndighetene for godkjenning.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094