23948sdkhjf

Nyoppstartet rederi kontraherer brønnbåt fra FMV

Det nylig etablerte rederiet Hordalaks AS har kontrahert ny brønnbåt fra Fitjar mekaniske verksted. Kontrakten sikret verftet arbeid frem til april 2020.
Det nystartede rederiet Hordalaks AS har kontrahert brønnbåten «Hordagut» hos Fitjar mekaniske verksted AS. Båtens lasterom har et volum på 4700 m3. Designet er av Heimli og FMV i fellesskap, og designbets begnelse er «HFMV LFC 4700 Hordalaks».

Aksjonærene i Hordalaks AS er oppdrettsselskapene Blom Fiskeoppdrett AS, Kobbevik & Furuholmen Oppdrett AS, Fremskridt laks AS, Fylkesnes Fisk AS og Engesund Fiskeoppdrett AS. Fartøyet skal primært jobbe for disse selskapene som total disponerer 25 matfiskkonsesjoner i Hordaland. Daglig leder i rederiet er Ingebrigt Landa, Styreformann Øyvind Blom. Det fremgår av en pressemelding fra FMV, ifølge kyst.no.

Byggenummer 44
«Hordagut» har hoveddimensjoner LxBxDriss på 82.9 x 18.0 x 8.5m. Den får verftets byggenr. FMV44, og skal leveres i april 2020. Hordalaks, Heimli og FMV har jobbet tett sammen i utviklingen av designet. Det er lagt svært stor vekt på utvikling av cargo systemer, slik at optimal fiskevelferd oppnås for hele spekteret fra smolt til slaktefisk. Med FMV44 «Hordagut er ordrehorisonten til april 2020.

Vannbehandlingsanleggene blir førsteklasses og fiskens miljøforhold optimale om bord. Fartøyet får stor fleksibilitet hva angår ulike behandlingsmetoder. Framdriftsanlegget er diesel-elektrisk og fartøyet er klargjort for installasjon av batteripakke.

- Denne brønnbåten vil tilfredsstille alle operasjonelle krav til moderne, effektiv og fleksibel fiskebehandling og –transport. Den er utviklet i samarbeid mellom solid oppdrettskompetanse, erfarne seilende og et nyskapende HFMV designmiljø på Fitjar. Vi er svært fornøyde med designresultatet, stolte over tilliten og ser fram til samarbeidet i engineerings- og byggeprosessen som står foran oss, sier verftsdirektør Hugo Strand i meldingen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095