23948sdkhjf

Kjøper det de mener er to milliarder oljeekvivalenter

Carcará-området utenfor Brasil huser to blokker som nå blir kjøpt fordi de inneholder om lag 2 milliarder utvinnbare fat oljeekvialenter.
Equinor kjøper deler av Brasil-lisensen for 3 mrd. kroner. Equinor og Barra Energia har inngått avtale om at Equinor kjøper 10 prosent av Barras eierandel i lisens BM-S-8 i Brasils Santos-basseng.

Kotrakten innebærer at Equinor betaler 379 millioner dollar, tilsvarende 3 milliarder kroner for Barras eierandel på 10 prosent av lisensen. Etter fullføringen av transaksjonen vil Equinor eie 46,5 prosent av BM-S-8 lisensen, melder Equinor.

Tidligere i måneden har Equinor, ExxonMobil og Galp fullført transaksjoner i BM-S-8 med sikte på å å samordne disse eierandelene med de tre partnernes eierandeler i den tilstøtende Carcará Nord-blokken. Equinor er operatør på begge blokkene. Det er planlagt oppstart av produksjon mellom 2023 og 2024.

Equinor planlegger å selge ned henholdsvis 3,5 prosent og 3 prosent av lisensen til ExxonMobil og Galp ved sluttføring av avtalen med Barra.

Carcará-området som de to blokkene utgjør, inneholder ifølge Equinor om lag 2 milliarder utvinnbare fat oljeekvialenter.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125