23948sdkhjf

Styrker flåten med dobbel leveranse

«Fosna Viking» og «Fosna Atlas» har nå forlatt skipsverftet i Kolvereid og settes i arbeid for kunder i Midt-Norge.
Det er Abyss Aqua som utvider en av landets allerede største flåter av servicefartøyer. Selskapet skal være blant Norges ledende innen sørvis for iskeoppdrett og arbeid under vann,

Mens fartøyet «Fosna Atlas» er kontrahert og levert på tradisjonelt vis, har Abyss inngått leieavtale med Moen Ship Management (MSM) for «Fosna Viking». Selskapet har også tidligere inngått slik leieavtale med MSM, ifølge en pressemelding.

– Flåtevekst er ekstremt kapitalkrevende. Avtalen med Moen Ship Management sikrer oss handlingsrom i vekstfasen, sier Øystein Kjønhaug, daglig leder i Abyss Aqua.

«Fosna Viking» og «Fosna Atlas» blir Abyss-flåtens sjette og sjuende servicefartøy fra Moen.

– Det er svært gledelig at Abyss Aqua igjen viser oss tillit. Fra tidligere kjenner vi selskapet som både kompetente og ambisiøse. Det er derfor moro å bidra med verktøyene de trenger for å innfri egne vekstambisjoner, sier daglig leder Terje Andreassen i Moen Marin.

En samlet motoreffekt på 1000 hestekrefter, fordelt på to Scania-motorer og Nogva HC-258 gir, gjør fartøyene til reale kraftplugger for krevende operasjoner til sjøs. To sidepropellere på 50 HK hver sikrer gode manøvreringsegenskaper i røffe farvann.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109