23948sdkhjf

Teknisk fremskritt: Brønnregister fra papir til digitalt

I Norge har brønnborere i hovedsak registrert brønnene de borer med penn, papir og brevpost. Nå i 2018 "klliner" NGU til med nytt digitalt register.
Norges geologiske undersøkelse NGU kommer nå mer aktivt inn i "data-alderen", skal vi tro en pressemelding.

- Den største fordelen med Brønnreg er kanskje at borefirmaene slipper å fylle ut et papirskjema for hånd, og sende det i posten til NGU. Det forteller prosjektleder for Brønnreg, Inger-Lise Solberg.

Men overgangen til en digital registreringsløsning vil også gjøre registreringsprosessen enklere.

- Nå slipper brønnborere å ta med en GPS til borestedet for å notere koordinater. I Brønnreg finner de brønnens posisjon i kartet vårt, og plasserer den med et klikk.

I tillegg kommuniserer Brønnreg med eiendomsregisteret, som automatisk henter en lang rekke opplysninger når brukeren har plassert brønnen. Dette er opplysninger som tidligere måtte samles inn og fylles ut av brønnborer i det gamle papirskjemaet.

- Og med Brønnreg sin mobilapp kan brønnborere registrere brønnene de borer mens de er ute på oppdrag. Brønnreg-appen hjelper brukerne å stedfeste den nye brønnen med hjelp av telefonens GPS. Mobilappen har også offline-funksjonalitet, slik at den kan brukes der det ikke er dekning, forteller Solberg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094