23948sdkhjf

Skal spare milliarder med ny bore-teknologi

Equinor vil bli smartere og hente ut flere fat billigere. Noen grep er å effektivisere boringen med en «autopilot», og samle 3.000 datakilder i ett system, melder E24.no.
Drøyt ett år etter at Equinor la frem en digitaliseringsplan, utdyper selskapet nå hvilke grep det gjør for å gjøre boring og produksjon smartere og billigere, ifølge E24.no.

En av de viktigste gevinstene selskapet kan hente ut fra dette arbeidet er økt utvinningsrate på sokkelen, det vil si at selskapet kan hente ut mer olje og gass av reservoarene enn tidligere. Det vil ha meget stor verdi.

Men selskapet tror også at det å jobbe smartere kan gi andre positive effekter.

– Vi håper at denne reisen skal gi oss økt sikkerhet, og det er noen elementer på kostnadssiden, men økt utvinning er hovedgevinsten, sier konserndirektør for sikker og effektiv drift Jannicke Nilsson i Equinor til E24.

– De små kneppene vi kan gjøre blir fort veldig store med de volumene og antallet brønner vi har, legger hun til.
Håper på storgevinst

Equinor sa i fjor at selskapet vil bruke 1–2 milliarder kroner på digitalisering frem til 2020. Nilsson vil ikke si hvor mye selskapet har brukt så langt, men sier at det er mer penger igjen. Målene er fortsatt de samme, melder E24.no.

Les resten på
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11