23948sdkhjf

Skal levere landstrøm-anlegg til Lingalaks

Goodtech har fått oppdraget med å levere turn-key, høyspent landstrømanlegg til tre av Lingalaks sine lokaliteter på Vestlandet.
I leveransen inngår prosjektering-, engineering- og installasjonstjenester, leveranse av materiell og legging av sjøkabel. Kontraktsverdien er på rundt ni millioner kroner, opplyser Goodtech i en børsmelding.

Ferdig i 2018/2019
Prosjektet starter umiddelbart, og planlegges ferdigstilt rundt årsskiftet 2018/2019. Goodtech har tidligere utført en studie på til sammen syv lokaliteter, samt bistått Lingalaks med å søke investeringsstøtte gjennom Enova.

– For Lingalaks handler dette mye om kampen for å holde våre produksjonskostnader nede, uttaler daglig leder Erlend Haugarvoll.

Økonomisk og miljøvennlig gevinst
Haugarvoll opplyser at Lingalaks gjennom investeringen samlet vil redusere dieselforbruket med nærmere 300.000 liter diesel i året. Det utgjør en betydelig kostnadsreduksjon i driften siden kostnaden for elektrisitet fra diesel er minst tre ganger høyere enn for fornybar kraft fra land.

– Investeringen har naturligvis også en betydelig miljøgevinst siden reduksjon av generatordrift med 300.000 liter diesel i året reduserer forurensing og gir betydelig reduksjon av CO2, samtidig som vi får et bedre arbeidsmiljø på flåtene med redusert støy, fortsetter Haugarvoll.

Konsersjef i Goodtech, Eric Staurseth, er svært tilfreds med avtalen.

– Vi er ivrige etter å komme i gang med prosjektet, sier han.
Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078