23948sdkhjf

Utvikler ny batteriløsning

Automation Austevoll har utviklet ny og mer effektiv batteriløsning til oppdrettsnæringen.
- Vi er svært fornøyd med at vårt egenutviklede batterihybridsystem Batterator har redusert gangtiden på dieselaggregatet til Engesund Fiskeoppdrett med 80 prosent, sier prosjektansvarlig Sigve Gokstad i Electro Automation Austevoll til Elmagasinet.no og fortsetter:

- Løsningen reduserer både gangtiden på generatorene til fem timer i døgnet, klimautslipp, drivstofforbruk og støy. Driftsresultatene er enda bedre enn vi regnet med.

Opptatt av miljøtiltak
Daglig leder Svein Eivind Gilje i Engesund Fiskeoppdrett forteller at dieselaggregatet på forflåten var dimensjonert for de mest energikrevende tidene på døgnet.

- Mesteparten av tiden gikk det med en belastning på mindre enn ti prosent. Dette var svært lite økonomisk. Drivstoff-forbruket pr produsert kWh ble unødvendig høyt. Dessuten var dieselaggregat støyende og sjenerende både for folk på anlegget og omgivelsene. Dette ønsket vi å gjøre noe med. Vi har deltatt i mange ¬forskningsprosjekt. Derfor er vi opptatt av miljøtiltak, sier Svein Eivind Gilje i Engesund Fiskeoppdrett til Elmagasinet.no.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11