23948sdkhjf

Har tapt 890 millioner siden 2016

Kraftig nedtur i olje- og gassnæringen har gått hardt ut over den maritime bedriften på Sunnmøre. Siden 2016 har selskapet tapt nesten 890 millioner kroner.
Ulstein Group omsatte i 2017 for 1,1 milliarder kroner opp fra 854 millioner i 2016. Det hjelper imidlertid ikke på driftsresultat, som endte på negative 326 millioner kroner – ned fra negative 247 millioner i 2016, det skriver selskapet i en melding ifølge Sysla.

Krevende år for gruppen
– Vi er midt i en omstillingsfase etter den kraftige nedturen som rammet hele olje- og gassnæringen. Selv om vi har sikret oss flere viktige kontrakter i nye segment, var 2017 et krevende år for oss, uttaler konsernsjef Gunvor Ulstein i meldingen.Hun forteller videre at det tar tid for selskapet å etablere seg i nye segment, i tillegg til at nysatsingen krever kapital og ressurser.

– Vi meiner likevel at dette arbeidet vil gi resultat over tid, og at det er grunn til forsiktig optimisme, skriver Ulstein.

Likviditetsutfordringer
Ordinært resultatet før skatt endte på negative 359,8 millioner kroner, som er en bedring fra kriseåret 2016 hvor selskapet tapte 529,6 millioner kroner. Deler av årets resultat er knyttet til ekstraordinære avskrivninger. Sammenlagt har selskapet da tapt nærmere 890 millioner kroner de siste to årene.

Selskapet forklarer tapet med lavere ordreinngang de siste tre årene.
– Vi har mellom anna tapt midlar både på eksisterande prosjekt og på eigarandelar i skip og sal av aksjar innanfor offshore. Vidare har vi inngått kontraktar i nye segment med høgare kontraktsverdiar. Desse prosjekta har ei lang konstruksjonstid, nokre over to år, og ein stor andel av konsernets likviditet blir difor låst opp i desse prosjekta, skriver konsernsjef Gunvor Ulstein i meldingen.

Satser på offshore-vind
De nye segmentene som Ulstein Group har beveget seg inn i er blant annet offshore-vind. Her har Ulstein Group levert tre skip de siste to årene, og har kontrakt på bygging av et fjerde fartøy. Selskapet tilbyr blant annet designløsninger for økt operabilitet og reduserte utslipp fra skip.

– Berekraftig vekst må ligge til grunn for alt vi gjer, vi må utvikle skip og løysingar som mellom anna reduserer drivstofforbruk og miljøutslepp. Havvind er ein viktig naturressurs som kan gi store mengder fornybar energi. Med våre design-innovasjonar har skipa fått betre sjøeigenskapar som fører til auka operabilitet og reduserte utslepp, uttaler visekonsernsjef Tore Ulstein.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094