23948sdkhjf

Påstår Asta Hansteen blir tapsprosjekt

I nye beregninger kommer WWF frem til at Asta Hansteen blir et ulønnsomt prosjekt.
Da gassplattformen ble vedtatt åpnet i 2013, var Olje- og energidepartementets vurdering at utbyggingen framsto «som et samfunnsøkonomisk lønnsomt og tilstrekkelig robust prosjekt».

Tap på 8,4 milliarder
I sin nye beregning kommer WWF fram til det stikk motsatte, skriver Dagbladet. Dersom gassprisen holder seg uendret fram mot 2027, vil staten ha tapt 8,4 milliarder kroner på utbyggingen, ifølge WWF.

Forskjellen på beregningene er at WWF har regnet inn effektene av skattesystemet, andelen av letekostnadene som blir dekket av staten, og at utbyggingen har blitt flere milliarder kroner dyrere enn antatt, hevder organisasjonen selv.

Fremtidige gasspriser
WWF har også sett på hva gasskontrakter fire år fram i tid handles for på gassbørsen Pegas og hvilke fremtidige gasspriser regjeringen nylig la til grunn i revidert nasjonalbudsjett.

- Vi kommer nok til å være mot både denne og andre olje- og gassutbygginger uavhengig av økonomi, fordi vi må la mye olje og gass ligge. Men hvis det i tillegg er sånn at vi som stat ikke tjener penger på det, bør det få helt andre miljøer til å være bekymret, sier Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF, til Dagbladet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11