23948sdkhjf

Verdens første helektriske fartøy på plass i Flåm

Tirsdag 8. mai inviterte The Fjords og Flåm AS internasjonal presse og underleverandører med på en eksklusiv tur med det nye, utslippsfrie og helelektriske fartøyet "Future of The Fjords".
Det nyskapende fartøyet er det første i verden av sitt slag, og setter en ny standard når det kommer til null-utslipp på passasjerfartøy. Den 42 meter lange båten er laget av karbonfiber, har en makskapasitet på 400 passasjerer, og er en helt ny standard for sightseeing-design.

– The Fjords startet med en drøm høsten 2014, der vi ville bedre opplevelsen på fjorden for turistene samtidig som vi ville tilby et bærekraftig produkt. I 2016 lanserte vi hybridbåten "Vision of The Fjords", men nå er fremtiden her, og det er en sann glede å endelig få presentere "Future of The Fjords" sa en stolt Rolf Sandvik, CEO i The Fjords.

Med på turen var flere internasjonale og nasjonale journalister, så vel som båtleverandør, underleverandører og viktige samarbeidspartnere. Fokus på bærekraft og det grønne skiftet var et gjennomgangstema, og "Future of The Fjords" ble sett på som fremtiden innen norsk reiseliv og transportindustri.

Jan Kjetil Paulsen fra Bellona uttrykte stor begeistring for det nye fartøyet; "Å jobbe for en bærekraftig turisme er et av våre viktigste arbeid. Det at vi får en ny "no smoking zone" med innføring av krav om nullutslipp fra turistskip og ferger i verdensarvfjordene når det er teknisk mulig, og senest innen 2026, er et stort steg i riktig retning. Turistene ønsker å besøke Norge basert på naturskjønne bilder de ser, nå kan vi vise dem verkeligheten, uten utslipp.

"Future of The Fjords" vil starte sin daglige drift på ruten Flåm–Gudvangen 15. mai.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094