23948sdkhjf

Aker BP gir Sopra Steria fornyet tillit

Sopra Steria skal blant annet hjelpe Aker BP med å få flere tjenester i skyen.
– Sopra Steria har vært en verdifull og konstruktiv partner i en krevende og spennende tid for vårt selskap. Selskapet har bevist sin evne til å levere på IT-drift og videreutvikle IT-funksjonen. Derfor har vi nå valgt å fortsette samarbeide med Sopra Steria, slik at de kan bistå med den omfattende transformasjonsprosessen vi skal igjennom de neste to-tre årene, sier Per Harald Kongelf, direktør forbedring i Aker BP.

Aker BP, som er et resultat av sammenslåingen mellom Det norske oljeselskap og BP Norge i 2016, har en ambisiøs plan for digitalisering og effektivisering de kommende årene. Ved å automatisere en rekke prosesser er målet å halvere tiden – og innsatsen – som kreves fra olje er funnet og til produksjonen er i gang.

Administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria forteller at den nye avtalen varer i tre år, med mulighet for opptil to års forlengelse.

– Dette er en betydelig avtale for Sopra Steria i Norge, og gir oss et nytt løft i olje- og gassektoren. Aker BP forblir en av våre aller største og viktigste kunder i mange år fremover. Vi er stolte over den fornyede tilliten og gleder oss til å bistå dem videre i deres ambisiøse digitaliseringsprogram, sier Rusti.

Hovedkontoret til Aker BP ligger på Fornebu utenfor Oslo, mens operasjonell ledelse og IT-ledelsen sitter i både Stavanger og Trondheim. Sopra Steria har de siste årene bygget opp en betydelig tilstedeværelse i begge disse byene, og kommer til å ruste opp de to avdelingene videre i takt med behovet. I Stavanger har Sopra Steria vokst fra 5 ansatte i 2016 til over 50 ansatte i dag, og i Trondheim har konsulentselskapet 60 ansatte.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14