23948sdkhjf

Vil overvåke aluminiums-import

EU vil overvåke importen av aluminium for å kontrollere dumping.
EU vil begynne å overvåke importen av aluminium for å kontrollere om USAs nye toll fører til at produsenter begynner å dumpe varer på det europeiske markedet, skriver Hegnar.no.

I mars innførte USAs president Donald Trump en ekstratoll på 25 prosent for stål og 10 prosent av aluminium.

Unntak – for nå
EU har inntil videre fått unntak, men frykter at produsenter fra land som ikke er unntatt, skal begynne å sende varene sine til Europa i stedet for USA som følge av den nye tollmuren.

Derfor innføres det nå et overvåkingssystem for import av aluminium, opplyser EU-kommisjonen torsdag, ifølge NTB. Et tilsvarende system for import av stål er allerede på plass.

En konsekvens av vedtaket er at aluminiumsprodusenter nå må søke om lisens for å få fortsette å selge varer til EU.

I dialog med USA
I første omgang er det kun overvåking som er formålet. Men EU kan komme til å innføre beskyttelsestiltak for å bremse importen hvis det viser seg at mer aluminium plutselig begynner å strømme inn. Slike beskyttelsestiltak vil i verste fall også kunne ramme norske produsenter, som har EU som sitt hovedmarked.

Norge er så langt ikke unntatt fra ekstratollen i USA, men er i dialog med amerikanske myndigheter om saken. Det er ventet en ny vurdering av unntakene innen 1. mai, skriver Hegnar.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094