23948sdkhjf

Nedgang for Hydro

Problemene ved Alunorte-anlegget bidrar til resultatnedtur for Hydro.
Problemene ved Hydros Alunorte-anlegg bidro til en resultat-nedtur på drøyt 1,1 milliarder kroner for den kriserammede virksomheten i Brasil i årets tre første måneder, skriver DN.no.

Aluminiumsgiganten Hydro fikk et underliggende driftsresultat (ebit) på 3,15 milliarder kroner i første kvartal. Dette er en nedgang på om lag 400 millioner kroner sammenlignet med foregående kvartal da Hydro tjente 3,55 milliarder kroner på driften.

Ifølge nyhetsbyrået TDN Direkt ventet analytikerne et driftsresultat på 3,06 milliarder kroner i kvartalet.

For halv maskin
Hydro har i nesten to måneder måttet kjøre det gigantiske aluminaraffineriet Alunorte i Brasil for halv maskin. Utslipp fra anlegget etter et kraftig regnvær i midten av februar har fått domstolene i landet til å pålegge en halvering av produksjonen ved det som er verdens største aluminaraffineri.

Toppsjef Svein Richard Brandtzæg har nettopp lagt frem en foreløpig regning for krisen. Hydro rapporterer ikke enkelttall for fabrikkene, men legger frem tall for forretningsområdet Bauksitt og Alumina, der Alunorte-fabrikken og de tilhørende Paragominas-bauksittgruvene er den vesentligste virksomheten.

Resultateffekten av krisen i Brasil slår derfor mest ut innenfor dette forretningsområdet. Regnskapet for første kvartal viser en resultatsvekkelse på drøyt 1,1 milliarder kroner innenfor den kriserammede virksomheten i Brasil, skriver DN.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156