23948sdkhjf

Kanonbra kvartal fra Statoil

Oljegiganten har nettopp presentert flotte resultater for første kvartal 2018.
Ifølge E24 ventet analytikerne at høyere oljepriser og noe økt produksjon ville gi rikelig med ekstra kroner i kassen til Statoil i første kvartal, og det gjorde det også selv om resultatene ikke var like sterkt som ventet.

Høyeste siden 2014
Statoils justerte driftsresultat før skatt stiger nesten en milliard dollar til 4,4 milliard dollar i første kvartal, noe under analytikernes forventning om 4,61 milliarder.

Dette er det høyeste justerte resultatet Statoil har hatt siden tredje kvartal 2014.

Etter skatt endte det justerte resultatet etter skatt på 1,29 milliarder, opp fra 1,06 milliard ett år tidligere. Ujustert økte driftsresultatet fra 4,3 til 5,0 milliarder dollar, og etter skatt endte resultatet på 1,3 milliarder dollar.

- Sterke resultater fra forbedringsarbeidet har gitt oss en lavere kostnadsbase, og vi leverer høy verdiskapning ved høyere priser og solid inntjening fra alle segmenter. Vi har fortsatt solid drift, og den internasjonale produksjonen var rekordhøy. Kontantstrømmen fra operasjonelle aktiviteter var meget sterk på over 7 milliarder dollar i kvartalet. Vi har redusert gjeldsgraden fra 29,0 % til 25,1 %, etter å ha betalt for Martin Linge, sier konsernsjef for Statoil ASA, Eldar Sætre i en pressemelding fra selskapet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095