23948sdkhjf

Kongsberg Maritime skal automatisere Bastøy-fergene

Kongsberg Maritime skal utvikle neste generasjons ferger for selskapet.
Kongsberg Maritime har nettopp inngått en avtale med fergerederiet Bastøy Fosen om å utvikle neste generasjons ferger, skriver E24 i dag.

Automatiserer
Rederiet har vanligvis rundt 100 ankomster og avganger på strekningen Horten-Moss hver dag, og man ser derfor muligheter for store kostnadbesparelser.

Ifølge avtalen skal Kongsberg automatisere hele overfarten ved bruk av såkalt «autodokking».

Første og andre fase
I første fase skal fergene utstyres med lasere, radarer og andre sensorer som gjør at de kan legge til kai silkemykt og automatisk, uavhengig av vær og vind. I tillegg vil systemet selv navigere fergene over fjorden, mens mannskapet overvåker seilasen.

I andre fase skal de seks fergene kobles opp mot hverandre slik at de kan kommunisere digitalt, utveksle informasjon om vær- og sjøforhold og andre data. På den måten skal fergeflåten lære av hverandre for å kunne velge de mest optimale seilingsrutene.

Det første utstyret vil allerede her i april måned bli installert på en av fergene.

- For Kongsberg er det helt avgjørende å ha en god dialog med profesjonelle og fremoverlente rederier, og dette samarbeidet er en fantastisk mulighet. I samarbeid med en aktiv og involvert sluttbruker, henter vi elementer fra vår etablerte teknologi, setter dette sammen med utvikling fra andre pågående prosjekter, og lager nye løsninger for fremtidens fergemarked, sier Morten Stanger, salgssjef i Kongsberg Maritime til E24.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.129