23948sdkhjf

Bygger verdens største plug-in hybridskip

Color Line-skipet Color Hybrid skal settes inn i trafikk neste sommer.

Color Hybrid blir 160 meter langt og får en kapasitet på 2000 passasjerer og 500 biler. Totalinvesteringen er over én milliard kroner.

Som en del av kjølstrekkseremonien på Crist skipsverft i Polen arrangerte verftet også den tradisjonelle myntseremonien, skriver Color Line i en pressemelding.

Byggestart

Kjølstrekkseremonien er en av tre viktige milepæler i et skipsbyggingsprosjekt. De øvrige er lansering og når skipet settes i trafikk. Historisk foregikk denne seremonien da man var klar med den mest sentrale delen til skipet, også kalt kjølen. Denne markerte starten av selve skipsbyggingen, og øvrig treverk ble ofte festet til denne sentrale delen.

I dag markeres et skips byggestart ved at man plasserer den første av de mange seksjonene, også kalt blokker i tørrdokk. Her fortsetter sammensetningen av skroget ved at alle seksjonene, eller modulene blir sveiset sammen. For Color Lines nye skip er det 14 seksjoner som skal sveises sammen. Den første veier 750 tonn.

Lykkemynter

For hell og lykke på ferden er det tradisjon å plassere lykkemynter under kjølen i forbindelse med kjølstrekken. Det finnes mange myter om hvordan denne tradisjonen oppsto, men ingen kan med sikkerhet si når eller hvor man begynte med dette.

Når skipet settes i drift kan myntene enten sveises inn i stålet, eller henges opp innrammet om bord på skipet.

Kommer til Ulstein

Konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line la vekt på miljø og bærekraft i sin tale.

– Hybrid-teknologien og andre miljøløsninger om bord i Color Hybrid vil bidra til å redusere støy og utslipp av miljøskadelige gasser til et minimum.

– Ulstein Verft legger stor vekt på å utvikle grønnere, sikrere og smartere løsninger. Neste viktige milepæl er når skroget ankommer Ulstein Verft i oktober, sier Gunvor Ulstein, konserndirektør ved Ulstein Verft.

Color Line har installert landstrømanlegg i alle sine norske havner, Oslo, Larvik, Kristiansand og Sandefjord. Anlegget i Sandefjord vil også bli brukt til lading av batteriene om bord på Color Hybrid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.25