23948sdkhjf

Seadrills redningsplan er godkjent

Seadrill har nettopp kunngjort at redningsplanen for selskapet er godkjent av amerikanske myndigheter.
Seadrills redningsplan er nettopp godkjent av U.S. Bankruptcy Court for the Southern District of Texas, skriver selskapet i en børsmelding.

Bred støtte
Planen fikk støtte fra nesten alle aksjonærene i selskapet.

- Godkjenning av planen er en stor milepæl for Seadrill og alle involverte aktører, og den nesten enstemmige støtten for planen vi la frem viser støtten vi har hatt fra alle parter. Det reflekterer også det intense arbeidet som vi har lagt inn gjennom mange måneder for å rekapitalisere selskapet på en vellykket måte, sier konsernsjef Anton Dibowitz i Seadrill i børsmeldingen.

Kapitalinnsprøyting
Ifølge E24 innebærer planen at selskapet kvitter seg med milliarder av dollar i gjeld, samt at de får sprøytet inn om lag en milliard dollar i ny kapital. Planen utvider dessuten fristen for tilbakebetaling på omtrent 5,0 milliarder dollar i gjeld, i tillegg til at man konverterer usikret gjeld og renter på i alt 2,3 milliarder dollar til aksjer.

På toppen av dette hentes det altså inn en drøy milliard dollar gjennom et konvertibelt obligasjonslån på 880 millioner dollar og en aksjeemisjon på 200 millioner dollar. Storaksjonær John Fredriksen er blant dem som bidrar med ny kapital, skriver E24.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064